Δημόσια Διαβούλευση για σήμανση στα ζωικά προϊόντα

Πρόσθεσε ένα σχόλιο
νέο - 10 Ιουνίου, 2011
Το πρότυπο Agro 7, το οποίο θα παρέχει το προαιρετικό κρατικό σήμα είναι ήδη έτοιμο και έχει τεθεί προς δημόσια κρίση, η οποία θα διαρκέσει 2 μήνες.

Μετά το πέρας των 2 μηνών, θα γίνει η επεξεργασία των αποτελεσμάτων και το πρότυπο Agro 7 θα οριστικοποιηθεί στην τελική του μορφή και θα τεθεί στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενης επιχείρησης που επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει.

Η δράση της Greenpeace

Η Greenpeace συμμετείχε στην Τεχνική Επιτροπή που συστάθηκε για να σχεδιαστεί το πρότυπο.  Έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας ώστε να έχει η χώρα μας επιτέλους μια σωστή και αξιόπιστη, προαιρετική κρατική σήμανση για ζωικά προϊόντα χωρίς χρήση μεταλλαγμένων κατά τη διαδικασία παραγωγής τους.

Ύστερα από 14 χρόνια δράσης της Greenpeace ενάντια στα μεταλλαγμένα και πολλές εκδόσεις του Οδηγού Καταναλωτών, καταφέραμε, πάντα με τη βοήθεια του κόσμου, να καθαρίσουμε τα χωράφια της χώρας μας από μεταλλαγμένους σπόρους και τα προϊόντα από μεταλλαγμένα συστατικά. Τα τελευταία χρόνια επικεντρωθήκαμε στη δημιουργία κρατικού σήματος  για μεταλλαγμένα και στα ζωικά προϊόντα.

Πόσο κοντά είμαστε;

Αναμένουμε η διαμόρφωση του προτύπου, μετά και τη δημόσια κρίση, να διασφαλίζει την εφαρμογή ενός αξιόπιστου συστήματος προαιρετικής κρατικής σήμανσης για μη μεταλλαγμένα στις συσκευασίες των ζωικών προϊόντων.

Οι εξελίξεις θα είναι άμεσες και θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας!

Μείνετε συντονισμένοι


Κατηγορίες
Δε βρέθηκαν σχόλια Πρόσθεση σχόλιου

Ανάρτηση σχόλιου 

Complete the fields below to leave a comment without registering
Σημείωση: τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

info

Email