Συνέλαβαν τον Γενικό Διευθυντή της Greenpeace

Πρόσθεσε ένα σχόλιο
νέο - 18 Ιουνίου, 2011
Ο Kumi Naidoo κατάφερε την Παρασκευή να σκαρφαλώσει στην εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου Leiv Eiriksson στην Αρκτική

και να παραδώσει 50.000 ονόματα ανθρώπων από όλο τον κόσμο που ζητάνε από την Cairn Energy να σταματήσει τις επικίνδυνες εξορύξεις στην περιοχή.  Λίγες ώρες μετά, το πολεμικό ναυτικό της Δανίας τον συνέλαβε και τον μετέφερε με ελικόπτερο σε φυλακή της Γροιλανδίας.

Τελευταία ενημέρωση [22.06.11]:

Μετά από 4 ημέρες στη φυλακή του Νουκ της Γροιλανδίας, ο Kumi επέστρεψε τελικά ελεύθερος στο Άμστερνταμ, αφού απελάθηκε. Ο αγώνας όμως για την προστασία της Αρκτικής συνεχίζεται. Είναι παράλογο να κυνηγάμε και την τελευταία σταγόνα πετρελαίου στον πλανήτη για να ικανοποιήσουμε την εξάρτηση μας, όταν μπορούμε να στραφούμε σε ένα μέλλον με 100% καθαρή ενέργεια.

Η Greenpeace εδώ και ένα μήνα, ζητά από την εταιρία να δημοσιεύσει το Έκτακτο Σχέδιο Αντιμετώπισης. Το σχέδιο δηλαδή, που οφείλει να έχει σε περίπτωση διαρροής πετρελαίου στην ευαίσθητη περιοχή της Αρκτικής. Και γιατί το κρατάνε κρυφό; Γιατί σε περίπτωση διαρροής πετρελαίου στην Αρκτική, θα απαιτούνταν χρόνια για τον τερματισμό της εξαιτίας των ακραίων συνθηκών που επικρατούν εκεί.

 

Δε βρέθηκαν σχόλια Πρόσθεση σχόλιου

Ανάρτηση σχόλιου 

Complete the fields below to leave a comment without registering
Σημείωση: τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

info

Email