Απαραίτητη η δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου στις Κυκλάδες επιβεβαιώνει ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

1 σχόλιο
νέο - 12 Οκτωβρίου, 2012
Στην έναρξη ακόμα μίας αλιευτικής περιόδου για τις καταστροφικές μηχανότρατες, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μετά από συνάντηση με την Greenpeace, δεσμεύεται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να γίνει το καταφύγιο ζωής στις Κυκλάδες πραγματικότητα!

Ο κ. Γιάννης Σπιλάνης στη σχετική συνάντηση που είχε με τον διευθυντή του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, Νίκο Χαραλαμπίδη, και την Άντζελα Λάζου, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για το θαλάσσιο περιβάλλον, αναγνώρισε ότι η δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου στις Βόρειες Κυκλάδες εντάσσεται αρμονικά σε μια ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική, στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και δεσμεύτηκε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες.

Η συνεχιζόμενη και συστηματική προσπάθειά μας με στόχο την ανάπτυξη μιας δυνατής συμμαχίας της Greenpeace με παράκτιους ψαράδες, επαγγελματίες του τουρισμού, αρμόδιους φορείς και την τοπική κοινωνία των Κυκλάδων φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος στη μάχη για την προστασία της θάλασσας, με τη στήριξη 37,653 πολιτών!

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας συμφώνησε να προχωρήσει:

Α. στην εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου με στόχο την πιλοτική εφαρμογή δράσεων στην περιοχή των Κυκλάδων, ενταγμένης στην λογική της εφαρμογής του Στρατηγικού Σχεδίου για την Ολοκληρωμένη Νησιωτική Πολιτική που προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Β. σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για την προετοιμασία του Σχεδίου Δράσης και του Οδικού Χάρτη για την Εφαρμογή του, ώστε να συζητηθούν και να συμφωνηθούν με τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (με υπουργό τον κ. Α. Τσαυτάρη) και Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (με υπουργό τον κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο), αλλά και τους ενδιαφερόμενους φορείς σε σχετική Συνάντηση Εργασίας η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2012.

Η Greenpeace χαιρετίζει την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και περιμένει τα σαφή βήματα έγκαιρης υλοποίησής της. Η θετική πρωτοβουλία του κ. Σπιλάνη, ωστόσο, δεν πρέπει να αποκρύψει τη μέχρι σήμερα αδράνεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΥΠΑΓΡΑΝ). Ο κ. Τσαυτάρης πρέπει να σταθεί δίπλα σε αυτή την προσπάθεια και να αναλάβει τις σημαντικές ευθύνες που ανήκουν στο Υπουργείο του. Η μέχρι σήμερα αρνητική στάση του ΥΠΑΓΡΑΝ πρέπει επιτέλους να ανατραπεί και, από μέρος του προβλήματος για τη θαλάσσια ζωή, να αποτελέσει ζωτικό κομμάτι της λύσης. Το θαλάσσιο καταφύγιο στις Κυκλάδες είναι το πρώτο ουσιαστικό και απαραίτητο βήμα για μια ολοκληρωμένη πολιτική για την αλιεία!

Με τη δική σας υποστήριξη, εμείς θα συνεχίσουμε το ίδιο αποφασιστικά τη δράση μας για ελληνικές θάλασσες γεμάτες ζωή, που μπορούν να δώσουν ένα βιώσιμο μέλλον σε δεκάδες χιλιάδες ψαράδες, ανάπτυξη για τον τουρισμό και τις τοπικές κοινωνίες, ενώ θα εξασφαλίσουν προσιτό ελληνικό ψάρι για τους καταναλωτές.

Κατηγορίες

(Unregistered) ΑΝΔΡΕΑΣ λέει:

Ναχαμαι να λέγαμε.Να ασχοληθείτε με κάτι άλλο δεν έχετε;

Καταχωρήθηκε 13 Οκτωβρίου, 2012 στις 22:23 Σήμανση ως απαράδεκτο Reply

Ανάρτηση σχόλιου 

Complete the fields below to leave a comment without registering
Σημείωση: τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

info

Email