Όχι άλλα λεφτά σε τρύπιο κουβά, κ. Υπουργέ!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο
νέο - 13 Σεπτεμβρίου, 2012
Με επείγον μήνυμά μας επισημάναμε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρη, τις αρνητικές επιπτώσεις από τη συνέχιση της αντιαναπτυξιακής και παράλογης πρακτικής της εισαγωγής ζωοτροφών, με αφορμή την προγραμματισμένη για σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων (Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας και φορέων του κλάδου) στο Υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την αύξηση στην τιμή των ζωοτροφών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Η σημερινή διαμαρτυρία, σε συνδυασμό με ανάλογες εξαγγελίες του ίδιου του Υπουργού στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σχετικά με την ενίσχυση των κτηνοτρόφων για τις ζωοτροφές, βαθαίνουν το πρόβλημα αντί να προωθούν τη λύση.

Στο σχετικό μήνυμα τονίζουμε ότι με αυτές τις τακτικές:

  • συνεχίζεται η εξάρτηση της χώρας από εισαγόμενες και συχνά μεταλλαγμένες ζωοτροφές, οι τιμές των οποίων έχουν αυξηθεί κατά 205% μέσα στα τελευταία 6 χρόνια
  • επιδεινώνεται το, ούτως ή άλλως, ελλειμματικό αγροτικό ισοζύγιο της χώρας
  • αυξάνεται η αιμορραγία συναλλάγματος εν μέσω της κρίσης
  • διαφαίνεται ότι χάνουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τη φετινή καλλιεργητική περίοδο για την προώθηση της καλλιέργειας ντόπιων ζωοτροφών.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα συζητήσαμε με τον Υπουργό σχετικά με την ανάγκη καλλιέργειας ντόπιων ζωοτροφών και που δημοσιεύτηκαν στο δελτίο τύπου του Υπουργείου (6/9/2012) με τίτλο:«Προτεραιότητα η στήριξη των ελληνικών ζωοτροφών και η επιστροφή των ελληνικών οσπρίων στο τραπέζι».

Ζητάμε από τον Υπουργό, κ.Τσαυτάρη:

  • Να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες αρμοδιότητάς του ώστε να αποφευχθεί άμεσα οποιαδήποτε δέσμευση κονδυλίων για εισαγωγή ζωοτροφών.
  • Να ανακοινώσει εγκαίρως συγκεκριμένα μέτρα και αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα με τα οποία θα προχωρήσει στην προώθηση της καλλιέργειας ντόπιων κτηνοτροφικών φυτών, που αποδεδειγμένα εξασφαλίζουν πολλαπλά οφέλη για τη γεωργία, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Κατηγορίες
Δε βρέθηκαν σχόλια Πρόσθεση σχόλιου

Ανάρτηση σχόλιου 

Complete the fields below to leave a comment without registering
Σημείωση: τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

info

Email