Καλά νέα για τις μέλισσες και τη διατροφή μας!

2 σχόλια
νέο - 30 Απριλίου, 2013
Η Ευρώπη ψήφισε αναστολή της κυκλοφορίας των τριών επικίνδυνων για τις μέλισσες φυτοφαρμάκων για τα επόμενα 2 χρόνια, ξεκινώντας από τον Δεκέμβρη.

Κακά νέα για τις πολυεθνικές αγροχημικών Bayer και Syngenta, καλά νέα για τις μέλισσες και κυρίως για όλους μας, αφού από την επικονίασή τους εξαρτάται η ποιότητα και ποσότητα του φαγητού που καταλήγει στο πιάτο μας. Στην ψηφοφορία αυτή, η Ελλάδα ψήφισε «αποχή»...

Η ιστορία έχει ως εξής: Η έκθεση που δημοσίευσε η Greenpeace με τίτλο «Αντίο Μέλισσες- Γιατί οι μέλισσες αφανίζονται και η διατροφή μας κινδυνεύει;» αποδεικνύει ότι η δραματική μείωση του πληθυσμού των μελισσών οφείλεται κυρίως στα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα που εφαρμόζονται στις καλλιέργειες. Χωρίς τις μέλισσες και την επικονίαση (γονιμοποίηση με τη μεταφορά γύρης στα φυτά) κινδυνεύουν ολόκληρα οικοσυστήματα, κινδυνεύει η ίδια η γεωργία και βέβαια η παραγωγή τροφής. Η Greenpeace εντόπισε επτά νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα που πρέπει να απαγορευθούν άμεσα, από τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με πρότασή της, ζήτησε να απαγορευθούν τα τρία.

Με δεδομένο ότι όλες οι εταιρείες αγροχημικών έχουν σημαντικά κέρδη από την εκτεταμένη χρήση των φυτοφαρμάκων τους στη γεωργία, δεν αποτελεί έκπληξη ότι στην πρώτη ευρωπαϊκή ψηφοφορία η πρόταση της Επιτροπής καταψηφίστηκε. Η Επιτροπή επανέφερε την πρόταση σε ψηφοφορία χθες και σε σύνολο 27 κρατών-μελών, 15 ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης, 8 κατά και 4, μεταξύ των οποίων και η
Ελλάδα, απείχαν.

Μένει να δούμε την Ελλάδα να υλοποιεί την ευρωπαϊκή απόφαση, στη λήψη της οποίας δεν συμμετείχε. Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Τσαυτάρη, να μην «απέχει» από την εφαρμογή της απαγόρευσης των τριών φυτοφαρμάκων. Αντίθετα, να εργαστεί προς την απαγόρευση και των επτά επικίνδυνων νεονικοτινοειδών, στηρίζοντας ταυτόχρονα έμπρακτα τη βιώσιμη γεωργία, ως τη μοναδική μόνιμη λύση για τις καλλιέργειες, τη διατροφή μας και το περιβάλλον.

Κατηγορίες

tito 6 λέει:

as mn kn tn kakh e3airesh gia allh mia fora h Ellada...!...

Καταχωρήθηκε 8 Μαΐου, 2013 στις 18:36 Σήμανση ως απαράδεκτο Reply

Sofia Iwannou λέει:

ante loipon na doume....

Καταχωρήθηκε 30 Απριλίου, 2013 στις 21:56 Σήμανση ως απαράδεκτο Reply

1 - 2 από 2 αποτελέσματα.

Ανάρτηση σχόλιου 

Complete the fields below to leave a comment without registering
Σημείωση: τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

info

Email