Κ. Τσαυτάρη, οι θετικές τοποθετήσεις δεν αρκούν!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο
νέο - 18 Απριλίου, 2013
Θετικές επί της αρχής ήταν οι τοποθετήσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα κρίσιμα θέματα της αλιείας στη χθεσινή συνάντηση με εκπροσώπους της Greenpeace, απέφυγε όμως να δεσμευθεί επί της ουσίας.

Αντιπροσωπεία της Greenpeace συναντήθηκε χθες με τον Υπουργό κ. Αθ. Τσαυτάρη, με στόχο την άμεση δέσμευσή του για στήριξη της παράκτιας αλιείας στην κρίσιμη αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής τον Ιούνιο, όπως και για τη δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου στις Βόρειες Κυκλάδες ως μέτρο διαφύλαξης του θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας.

Στη συνάντηση, ο Υπουργός επιφυλάχθηκε για δημόσια τοποθέτηση εντός των ημερών σχετικά με τη στάση του κατά την τελική ψηφοφορία της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής. Τοποθετήθηκε υπέρ των θαλάσσιων καταφυγίων, χωρίς όμως να δεσμευτεί σε συγκεκριμένα άμεσα βήματα και χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία τους ώστε να εξασφαλιστούν τόσο τα αλιευτικά αποθέματα όσο και η βιωσιμότητα του Έλληνα ψαρά.

Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες παράκτιοι ψαράδες οργανώνονται, ζητούν μέτρα και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον για τις θάλασσες και το επάγγελμά τους, παρά τις πιέσεις για το αντίθετο.


Για αυτό ζητάμε και πάλι από τον Υπουργό να προχωρήσει άμεσα σε:

  • δημοσιοποίηση της θέσης του κατά την κρίσιμη ψηφοφορία του Ιουνίου στην ΕΕ,
  • δημόσια εξαγγελία υπέρ της δημιουργίας θαλάσσιου καταφυγίου στις Βόρειες Κυκλάδες,
  • ολοκλήρωση της αντίστοιχης επιστημονικής μελέτης καθώς και δημόσια διαβούλευση για το θαλάσσιο καταφύγιο και τη λειτουργία του.

Κατηγορίες
Δε βρέθηκαν σχόλια Πρόσθεση σχόλιου

Ανάρτηση σχόλιου 

Complete the fields below to leave a comment without registering
Σημείωση: τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

info

Email