Κουκί το κουκί θερίσαμε το χωράφι!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο
νέο - 7 Ιουνίου, 2013
Λίγους μήνες πριν, χάρη στην άμεση ανταπόκριση εκατοντάδων καταναλωτών, φυτέψαμε τη λύση στα μεταλλαγμένα σε ένα χωράφι 50 στρεμμάτων. Το γεμίσαμε με κτηνοτροφικό κουκί που θα γίνει ελληνική ζωοτροφή. Σήμερα θερίσαμε το χωράφι και έχουμε στα χέρια μας τη φετινή σοδειά!

Αυτούς τους μήνες, είδαμε το χωράφι μας να ανθίζει  (τα άνθη του κουκιού είναι υπέροχα, αλήθεια!), τον καρπό να ωριμάζει και να ετοιμάζεται για τη συγκομιδή. Τώρα τα κουκιά θερίστηκαν και συσκευάστηκαν, για να γίνουν τροφή για ζώα που θα παράξουν γάλα.

Η λύση υπάρχει και είναι ελληνική.

Οι εταιρείες ζωικών προϊόντων ξοδεύουν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για να εισάγουν ακριβή και πολύ συχνά μεταλλαγμένη σόγια που χρησιμοποιείται στις ζωοτροφές. Ακόμη χειρότερα, χάνουν χρόνο να πειραματίζονται με καλλιέργεια σόγιας στην Ελλάδα, θέτοντας σε κίνδυνο γενετικής επιμόλυνσης ολόκληρη την ελληνική γεωργία, τη στιγμή που η λύση στα μεταλλαγμένα υπάρχει και βρίσκεται στην ελληνική γη.

Το κτηνοτροφικό κουκί, το ρεβίθι, το μπιζέλι και το λούπινο μπορούν να αντικαταστήσουν μια για πάντα τη σόγια στις ζωοτροφές. Είναι ιδανικά για το έδαφος και τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας και χρειάζονται ελάχιστο πότισμα και λίπασμα για να αναπτυχθούν, εξοικονομώντας έτσι χρήματα και νερό.

Η χρήση τους στην κτηνοτροφία θα φέρει ανάπτυξη, θα τονώσει την απασχόληση στην περιφέρεια και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ζωικών προϊόντων.

Το επόμενο βήμα

Για πρώτη φορά, εκατοντάδες καταναλωτές έγιναν η κινητήριος μοχλός αυτής της εκστρατείας και μάζεψαν το απαραίτητο ποσό για να γίνει πραγματικότητα αυτή η σπορά. Τώρα θα επιλέξουμε τον καταλληλότερο παραγωγό στον οποίο θα καταλήξει η σοδειά μας. Οι εταιρείες ζωικών προϊόντων πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να σιωπούν ή να δεσμεύονται με λόγια αντί για πράξεις και να προχωρήσουν έμπρακτα στην αντικατάσταση της σόγιας από παραδοσιακά, κτηνοτροφικά φυτά.


Δες ακόμα: Το κουκί και το ρεβύθι... Αυτή είναι η λύση στα μεταλλαγμένα


 

Κατηγορίες
Δε βρέθηκαν σχόλια Πρόσθεση σχόλιου

Ανάρτηση σχόλιου 

Complete the fields below to leave a comment without registering
Σημείωση: τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

info

Email