Λουστείτε ελεύθερα! Οι τίγρεις κινδυνεύουν λιγότερο.

νέο - 9 Απριλίου, 2014
Χάρη στην δική σας πίεση, η εταιρεία Procter & Gamble αποφάσισε να απομακρύνει από τα προϊόντα της, όπως το σαμπουάν Head & Shoulders, το φοινικέλαιο που προέρχεται από την καταστροφή του τελευταίου σπιτιού της τίγρης της Σουμάτρας.

Περίπου 400.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο, δεκάδες διαμαρτυρίες σε πολλές χώρες (μία από αυτές στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Οχάιο): αυτά χρειάστηκαν για να ακούσει η P&G τη φωνή των καταναλωτών που θέλουν προϊόντα που δεν συμβάλλουν στην καταστροφή παρθένων εκτάσεων για την παραγωγή φοινικέλαιου στην Ινδονησία.

Η P&G άκουσε τη φωνή σας και δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι οι προμηθευτές της δεν θα εφαρμόζουν πρακτικές όπως την μετατροπή των εκτάσεων τύρφης σε μονοκαλλιέργειες για φοινικέλαιο, θα σέβονται τα δικαιώματα των τοπικών κοινοτήτων και θα προστατεύσουν τις περιοχές με υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα και μεγάλη περιβαλλοντική αξία.

Αυτή η στροφή της εταιρείας δεν ήρθε φυσικά από μόνη της! Οφείλεται σε όλους εσάς πήρατε μέρος στη δράση μας και ασκήσατε πίεση στην εταιρεία. Υπάρχει όμως ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Η νέα πολιτική της P&G θέτει στόχους για τους προμηθευτές της μέχρι το 2020. Οι τίγρεις όμως που απομένουν στα δάση της Σουμάτρας είναι μόλις 400 και αυτά τα 6 χρόνια μπορεί να είναι πολλά για να διασφαλιστεί η επιβίωσή τους. Γι’ αυτό πρέπει η P&G να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της, αλλά και οι υπόλοιπες εταιρείες να προχωρήσουν σε αντίστοιχες δεσμεύσεις.

Εμείς θα παρακολουθούμε τα βήματα που θα κάνει η P&G και θα πιέζουμε για την άμεση και σωστή εφαρμογή της πολιτικής της. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και τις υπόλοιπες εταιρείες που χρησιμοποιούν βρώμικο φοινικέλαιο, μέχρι να πετύχουμε το σύνολο της βιομηχανίας να προμηθεύεται φοινικέλαιο από καθαρές πηγές.

Σε αυτή την προσπάθεια, εσείς είστε ο πιο δυνατός και αποτελεσματικός μας σύμμαχος!


 

**Οι εταιρείες που έχουν δεσμευτεί μέχρι σήμερα για την προμήθεια φοινικέλαιου από καθαρές, μη καταστροφικές πηγές είναι: Nestle, L’Oreal, Colgate-Palmolive, Unilever, Mars, Kellogg, Safeway, Delhaize, Ferrero, GAR και Wilmar. 

Κατηγορίες