Προσοχή! Μεταλλαγμένα συστατικά σε ροφήματα !

νέο - 17 Μαρτίου, 2008
Το ξέρετε ότι κάποια από τα στιγμιαία ροφήματα που πωλούνται στα Coffeeway περιέχουν συστατικά από μεταλλαγμένη σόγια και καλαμπόκι; Ακτιβιστές της Greenpeace διαμαρτυρήθηκαν σήμερα μπροστά από κατάστημα Coffeeway ζητώντας να σταματήσει η πώληση μεταλλαγμένων. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να συμμετάσχετε κι εσείς.

Στιγμιότυπο από τη δράση της Greenpeace σε κατάστημα των Coffeeway. Ακτιβιστές της οργάνωσης διαμαρτυρήθηκαν για την πώληση εισαγόμενων συσκευασμένων ροφημάτων που περιέχουν συστατικά που παράγονται από μεταλλαγμένη σόγια και καλαμπόκι.

Τι μπορείτε να κάνετε;

  • Ενώστε τη φωνή σας με τη δική μας και ζητήστε από την Coffee Connection ΑΒΕΕ να σταματήσει να εισάγει τα συγκεκριμένα προϊόντα και να τα αποσύρει άμεσα από όπου τα έχει διαθέσει (δείτε παρακάτω).
  • Εάν έχετε ήδη αγοράσει τα συσκευασμένα στιγμιαία ροφήματα της εταιρείας Cafe d'Amore επιστρέψτε τα αμέσως στο κατάστημα απ’ όπου τα αγοράσατε, ζητώντας από τον υπεύθυνο του καταστήματος να αποσύρει άμεσα όλα τα συγκεκριμένα προϊόντα και να μη δεχτεί να τα ξαναπουλήσει.
  • Αν γνωρίζετε ότι και κάποιο άλλο κατάστημα πουλάει τα συγκεκριμένα στιγμιαία ροφήματα, , δίνοντάς μας το όνομα του καταστ��ματος και τη διεύθυνσή του, ώστε να στείλουμε ενημερωτική επιστολή στον υπεύθυνο καταστήματος.
  • Επίσης, μην ξεχνάτε ότι επανειλημμένα περιστατικά μας έχουν αποδείξει ότι καθημερινές και αθώες συνήθειες, όπως ένα απολαυστικό ρόφημα, μπορεί να μην είναι και τόσο ''αθώες''. Eλέγχετε τι αγοράζετε και τι καταναλώνετε. Να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες στις συσκευασίες των τροφίμων και κυρίως τα ψιλά γράμματα και να μην αγοράζετε ποτέ τρόφιμα που περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά.

Κατηγορίες