ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ!

νέο - 22 Ιανουαρίου, 2010
Όπως μας ενημέρωσε υποστηρίκτριά μας, στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν δαμάσκηνα με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας, τα οποία αναγράφουν ότι περιέχουν μεταλλαγμένο σιρόπι καλαμποκιού.

Τα δαμάσκηνα έχουν την εμπορική ονομασία Sunsweet Chocolate Plum Sweets και εισάγονται από την εταιρία ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ, και φέρουν την απαραίτητη σήμανση όπως προβλέπει η νομοθεσία. Συγκεκριμένα, στα συστατικά του προϊόντος αναγράφεται «σιρόπι καλαμποκιού 0,7% (παράγεται από γενετικώς τροποποιημένο αραβόσιτο)».

Οι εθελοντές μας κινητοποιήθηκαν άμεσα και διαπίστωσαν ότι τα δαμάσκηνα με το μεταλλαγμένο συστατικό πωλούνται σε σειρά από σούπερ μάρκετ, όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Carrefour, Dia, Μασούτης, αλλά και σε μικρότερα καταστήματα.

Τι μπορείς να κάνεις!

 

·       Πες στην εταιρία εισαγωγής και στα σούπερ μάρκετ ότι δε θέλεις να τρως μεταλλαγμένα. Ζήτησε να σταματήσει η εισαγωγή και εμπορία του συγκεκριμένου προϊόντος, εφόσον περιέχει μεταλλαγμένα συστατικά, αλλά και οποιουδήποτε άλλου προϊόντος περιέχει μεταλλαγμένα συστατικά ή παράγεται από μεταλλαγμένους οργανισμούς.

 

·       Αν βρεις το συγκεκριμένο προϊόν, διαμαρτυρήσου στον υπεύθυνο του καταστήματος και ζήτησε να αποσυρθεί αμέσως. Επίσης ενημέρωσέ μας για το σημείο πώλησης. Έτσι θα βοηθήσεις ουσιαστικά την εκστρατεία μας για να διώξουμε τα μεταλλαγμένα από την Ελλάδα.·         Μην επιτρέπεις να μας πουλάνε μεταλλαγμένα. Όταν αγοράζεις ένα συσκευασμένο προϊόν, διάβασε προσεκτικά τη λίστα των συστατικών του. Αν αναγράφει ότι κάποιο από αυτά περιέχει ή προέρχεται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (συνήθως σόγια, π.χ. σε μορφή λεκιθίνης, ή καλαμπόκι), διαμαρτυρήσου και ενημέρωσέ μας για το όνομα του προϊόντος και το σημείο πώλησης.  

 

Η δύναμη όλων μας σαν καταναλωτές είναι μεγάλη, πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε για να κρατήσουμε τα μεταλλαγμένα μακριά από την Ελλάδα.
 
Μπορείτε να στείλετε το παρακάτω μήνυμα στα σούπερ μάρκετ και τον εισαγωγέα των δαμάσκηνων με μεταλλαγμένα συστατικά, ή να γράψετε το δικό σας.

Μπορείτε να στείλετε email, φαξ, να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή να γράψετε το μήνυμά σας στο αντίστοιχο πεδίο επικοινωνίας των σούπερ μάρκετ. Τα στοιχεία των εταιριών:

 

Γράμμα για εισαγωγέα

Όνομα: …………………….
Διεύθυνση: .......................................
Θέμα: Εισαγωγή και πώληση δαμάσκηνων Sunsweet Chocolate Plum Sweet με μεταλλαγμένο σιρόπι καλαμποκιού.

Κύριοι

Με έκπληξη και αγανάκτηση διαπίστωσα ότι η εταιρία σας εισάγει στην Ελλάδα το προϊόν Chocolate Plum Sweets της εταιρίας Sunsweet, το οποίο περιέχει μεταλλαγμένο σιρόπι καλαμποκιού, παρόλο που η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών αντιτίθεται στη χρήση των μεταλλαγμένων εδώ και πάνω από 12 χρόνια.

Οι επιπτώσεις των μεταλλαγμένων στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον είναι άγνωστες, απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες , γι’ αυτό και σας ζητώ
1.    να διακόψετε άμεσα την εισαγωγή και διακίνηση του συγκεκριμένου προϊόντος στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εφόσον περιέχει μεταλλαγμένα συστατικά
2.    να δεσμευτείτε ότι στο μέλλον δε θα διαθέσετε στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά το συγκεκριμένο προϊόν ή άλλα προϊόντα τα οποία περιέχουν ή παράγονται από μεταλλαγμένους οργανισμούς.

Με εκτίμηση

 

Γράμμα για σούπερ μάρκετ

Όνομα: …………………….
Διεύθυνση: .......................................
Θέμα: Πώληση δαμάσκηνων Sunsweet Chocolate Plum Sweet με μεταλλαγμένο σιρόπι καλαμποκιού.

Κύριοι

Με έκπληξη και αγανάκτηση διαπίστωσα ότι η εταιρία σας διακινεί στην Ελλάδα το προϊόν Chocolate Plum Sweets της εταιρίας Sunsweet, το οποίο περιέχει μεταλλαγμένο σιρόπι καλαμποκιού, παρόλο που η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών αντιτίθεται στη χρήση των μεταλλαγμένων εδώ και πάνω από 12 χρόνια.

Οι επιπτώσεις των μεταλλαγμένων στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον είναι άγνωστες, απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες, γι’ αυτό και σας ζητώ
1.    να διακόψετε άμεσα την πώληση του συγκεκριμένου προϊόντος και να το αποσύρετε από όλα τα καταστήματα της εταιρίας σας, εφόσον περιέχει μεταλλαγμένα συστατικά
2.    να δεσμευτείτε ότι στο μέλλον δε θα διαθέσετε στην ελληνική αγορά το συγκεκριμένο προϊόν ή άλλα προϊόντα τα οποία περιέχουν ή παράγονται από μεταλλαγμένους οργανισμούς.

Με εκτίμηση

Οδηγίες για την αποστολή των μηνυμάτων

Δημιουργήστε ένα νέο μήνυμα μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης και αντιγράψτε εκεί το μήνυμα της επιστολής.

Αντιγράψτε τις διευθύνσεις email των εταιριών στο πεδίο του παραλήπτη (προς – to). Σας παρακαλούμε να στείλετε ξεχωριστό μήνυμα σε κάθε εταιρία, καθώς αυτό θα κάνει τη δράση μας πιο δυνατή.

Κοινοποιήστε το μήνυμά σας στη Greenpeace, αντιγράφοντας τη διεύθυνση στο πεδίο κοινοποίηση (cc).

Επικοινωνήσατε με την εταιρία εισαγωγής και τα σούπερ μάρκετ που διακινούν τα δαμάσκηνα με τα μεταλλαγμένα συστατικά; Ενημερώστε μαςΣτοιχεία εταιριών

•    ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. Εισαγωγέας
ΕΛΓΕΚΑ ΑΘΗΝΑ :
Αγ. Ιωάννου Θεολόγου 60
136 71 Αχαρνές - Αττική
Τηλ.: 210 - 24 15 100
Fax.: 210 - 24 05 859
E-mail:
www.elgeka.gr

•    Dia
210 989 4444 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών)
www.diahellas.gr

•    Βερόπουλος
Τηλ. 210 28 93 100
φαξ: 210 2893 181
email:
www.veropoulos.gr


•    Carrefour Μαρινόπουλος
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 63, 17456, Άλιμος
Τηλ. 210 9893400
Φαξ 210 9893780
www.carrefour.gr
email:
http://www.carrefour.gr/contact.aspx?a_id=57 Πεδίο επικοινωνίας στην ηλεκτρονική σελίδα της εταιρίας•    Μασούτης
Διεύθυνση: 14 χλμ. Θεσ/νίκης - Βασιλικών, ΤΚ. 570 01
Τηλ. 2310 803803
Φαξ 2310 803804
Γραμμή καταναλωτών: 800 11 803 803

Κατηγορίες
Ετικέτες