Τι μπορείς να κάνεις

σελίδα - 26 Ιανουαρίου, 2010
Πριν αγοράσεις κάποιο προϊόν διάβασε προσεκτικά τις ετικέτες με τα ψιλά γράμματα. Αν βρεις μεταλλαγμένο προϊόν σημείωσε τη μάρκα, το όνομα του παραγωγού, τη διεύθυνση του σούπερ-μάρκετ και την ημερομηνία που το εντόπισες, και ενημέρωσέ μας σχετικά (). Επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του σούπερ-μάρκετ και απαίτησε να μην εμπορεύονται μεταλλαγμένα προϊόντα. Αν αγοράσεις κατά λάθος κάποιο μεταλλαγμένο προϊόν, επίστρεψέ το και ζήτησε την αντικατάστασή του από μη-μεταλλαγμένο.

Μην ξεχνάς! Η σήμανση των προϊόντων ζωικής προέλευσης δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία. Αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής όταν αγοράζει κρέας, κοτόπουλο, γάλα, τυρί, αβγά ή ψάρι δεν μπορεί να γνωρίζει αν αυτά προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με μεταλλαγμένους οργανισμούς. Για να καλύψουμε αυτό το κενό στην ενημέρωση του καταναλωτή, δημοσιεύουμε τακτικά τον Οδηγό Καταναλωτών για τα ζωικά προϊόντα στην ελληνική αγορά.

Υπάρχει κάποιο προϊόν με μεταλλαγμένα συστατικά αυτή τη στιγμή στην αγορά;

Με τη βοήθεια των εθελοντών και των υποστηρικτών μας, έχουμε εντοπίσει στην ελληνική αγορά τρόφιμα με σήμανση για μεταλλαγμένα. Έχουμε επικοινωνήσει με τις εταιρίες εισαγωγής (αν πρόκειται για προϊόντα εισαγωγής) και διακίνησής τους, και έχουμε ζητήσει την άμεση απόσυρσή τους.

Ζήτησε κι εσύ την απόσυρση των προϊόντων με μεταλλαγμένα συστατικά

Η Greenpeace κάνει συχνά δειγματοληπτικούς ελέγχους και αναλύσεις σε ανεξάρτητα εργαστήρια, για να εξακριβώσει αν υπάρχουν προϊόντα με μεταλλαγμένα συστατικά στην αγορά που δεν το αναγράφουν, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία. Οι αναλύσεις αυτές είναι δυνατές μόνο με τη δική σου βοήθεια.

Κατηγορίες
Ετικέτες