ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται παίρνοντας θέση κατά του Λιθάνθρακα!

νέο - 2 Οκτωβρίου, 2008
Την καθολική τους απόρριψη στο λιθάνθρακα εξέφρασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου η Greenpeace, η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον, η Πρωτοβουλία για τη Σωτηρία του Κορινθιακού, η υπεύθυνη προγράμματος του ΠΑΣΟΚ κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, κ. Αλέξης Τσίπρας.

Η υπεύθυνη προγράμματος του ΠΑΣΟΚ κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, κ. Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Ιμπραήμ, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Στις ήδη έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας κατά του λιθάνθρακα έρχεται να προσθέσει τη φωνή της η Greenpeace, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μέσω της κας Ξενογιαννακοπούλου και του κ. Τσίπρα αντίστοιχα, εκφράζουν επίσημα τη θέση τους κατά της επένδυσης στο λιθάνθρακα. Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι οι μοναδικοί στην Ελλάδα που υποστηρίζουν τη χρήση λιθάνθρακα είναι οι ιδιωτικές εταιρίες παραγωγής ενέργειας, με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Ο λιθάνθρακας κρύβει τεράστιους κίνδυνους για το περιβάλλον, την υγεία, την οικονομία και την κοινωνία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η Greenpeace. Είναι βέβαιο ότι σε περίπτωση που τελικά κατασκευαστούν λιθανθρακικές μονάδες, η Ελλάδα θα χάσει οριστικά κάθε δυνατότητα μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενώ η λειτουργία μίας τέτοιας μονάδας δεν είναι πλέον οικονομικά ανταγωνιστική.