Συχνές ερωτήσεις

σχετικά με την οικονομική υποστήριξη

Διαβάστε τις απαντήσεις στις πιο συχνές συχνές ερωτήσεις και ενημερωθείτε σχετικά με την οικονομική υποστήριξη προς την Greenpeace.

Σημαντικό είναι να διαβάσετε και την πολιτική απορρήτου όπου μπορείτε να μάθετε με ποιο τρόπο γίνετε η διαχείριση των ευαίσθητων προσωπικών σας δεδομένων.

Τέλος μπορείτε να δείτε τον οικονομικό απολογισμό της οργάνωσης, που ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές και δημοσιοποιείται στους υποστηρικτές μας, μέσω του ενημερωτικού τεύχους και της ιστοσελίδας μας.

Kάντε κλικ στην ερώτηση για να δείτε την απάντηση  
 • Γιατί να υποστηρίξω οικονομικά την Greenpeace;

  Στην Greenpeace, δεν δεχόμαστε χρήματα ή δωρεές από εταιρίες, κόμματα ή οργανισμούς παρά μόνο από φυσικά πρόσωπα σαν εσάς. Έτσι μπορούμε να δρούμε ανεξάρτητα στα κέντρα των αποφάσεων χωρίς περιορισμούς ή δεύτερες σκέψεις.

 • Ποιοι είναι οι τρόποι υποστήριξης;

  Μπορείτε να γίνετε υποστηρικτής της οργάνωσης σήμερα μέσω πάγιας εντολής εάν διαθέτετε αριθμό λογαριασμού σε τράπεζα ή πιστωτική κάρτα. Πλέον είναι δυνατή και η υποστήριξη μέσω PayPal.

 • Τι είναι η πάγια εντολή;

  Είναι ένα σύστημα αυτόματης καταβολής της υποστήριξής σας προς την Greenpeace, μέσω του τραπεζικού σας λογαριασμού ή της κάρτας σας. Ουσιαστικά δίνετε στην τράπεζα εντολή να μεταφέρει το ποσό της υποστήριξής σας απευθείας στην Greenpeace, την ημερομηνία που έχετε επιλέξει, χωρίς να απαιτείται άλλη δική σας ενέργεια.

 • Γιατί να κάνω πάγια εντολή;

  Τι κερδίζει η Greenpeace?

  H Greenpeace μειώνει σημαντικά τα έξοδα για επιστολές υπενθύμισης προκειμένου να ανανεώσετε την υποστήριξή σας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να κάνουμε οικονομικό προγραμματισμό και να σχεδιάζουμε τις δράσεις σε βάθος χρόνου.

  Τι κερδίζω εγώ?

  Αποφεύγετε την ταλαιπωρία της αναμονής στην τράπεζα ή το ταχυδρομείο και είστε σίγουροι ότι η υποστήριξή σας φτάνει στην Greenpeace συστηματικά, τη στιγμή που έχετε ορίσει, χωρίς να χρειάζεται εσείς να ασχοληθείτε περισσότερο. Είναι μια απλή διαδικασία που ενεργοποιείται μία φορά.

 • Δεν με δεσμεύει όμως απέναντί σας;

  Όχι, δεν πρόκειται για συνδρομή ή συμβόλαιο. Η ευελιξία της διαδικασίας είναι προσαρμοσμένη ώστε να μην σας δεσμεύει καθόλου. Μπορείτε με ένα απλό τηλεφώνημα στα γραφεία μας να αλλάξετε τα στοιχεία της εντολής, να παραλείψετε μία υποστήριξη, να αλλάξετε το ποσό ή/και την συχνότητα, να διακόψετε την εντολή και εάν έχετε μετανιώσει για τα χρήματα που δωρίσατε μπορούμε να σας τα επιστρέψουμε εντός του οικονομικού έτους.

 • Και εάν δεν έχω υπόλοιπο στην κάρτα ή στον λογαριασμό μου, την ημερομηνία που θα λάβετε την υποστήριξη;

  Κανένα πρόβλημα! Θα προσπαθήσουμε ξανά και αν δεν τα καταφέρουμε θα επικοινωνήσουμε μαζί σας τηλεφωνικά. Εντωμεταξύ, η τράπεζα μεταφέρει το ποσό που έχουμε συμφωνήσει, για παράδειγμα αν έχετε κάνει εντολή για 5 ευρώ/μήνα και το μήνα Γενάρη δεν γίνει η υποστήριξη, τον Φεβρουάριο θα προσπαθήσουμε για τα 5 ευρώ του Ιανουαρίου και εφόσον γίνει​ αυτή η υποστήριξη​,​ θα προσπαθήσουμε αμέσως μετά για τα 5 ευρώ του Φεβρουαρίου. Φυσικά, όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν μετά την τηλεφωνική μας επικοινωνία αναλόγως με το τι σας εξυπηρετεί περισσότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

 • Δεν μπορώ να αλλάξω τα στοιχεία της εντολής απευθείας στην τράπεζα;

  Το πιθανότερο είναι ότι εάν απευθυνθείτε σε ένα οποιοδήποτε υποκατάστημα της τράπεζάς σας δεν θα γνωρίζουν για το συγκεκριμένο έντυπο και δεν θα εξυπηρετηθείτε. Εμείς συνεργαζόμαστε απευθείας με τα κεντρικά καταστήματα των τραπεζών γι’αυτό και μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα.

 • Με ποιες τράπεζες συνεργάζεστε;

  Μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ δεχόμαστε εντολές υποστήριξης από όλες της τράπεζες της Ελλάδας.

 • Δεν μπορώ να κάνω απευθείας κατάθεση σε δικό σας τραπεζικό λογαριασμό;

  Ο τρόπος αυτός δεν χρησιμοποιείται πλέον από τους υποστηρικτές μας καθώς πολλές φορές δεν γνωρίζαμε τα στοιχεία των καταθετών και δεν μπορούσαμε να αντιστοιχίσουμε την υποστήριξή τους. Επιπλέον η πάγια εντολή είναι πολύ πιο απλή διαδικασία και υιοθετήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.

 • Είναι ασφαλές να σας δώσω τα στοιχεία του λογαριασμού μου;

  Το μόνο που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε έχει στην διάθεσή του τα στοιχεία του λογαριασμού σας, είναι κατάθεση χρημάτων. Μόνο μέσω της διαδικασίας της πάγιας εντολής η τράπεζά σας μεταφέρει χρήματα από τον λογαριασμό σας προς την Greenpeace.