Egyszer volt, hol nem volt,
az Óperenciás-tengeren innen munkások óriási gyárakban gyerekruhákat készítettek.

A kíváncsi szemek elől elbújva a munkásokat arra kényszerítették, hogy mérges szörnyecskéket használjanak a ruhák nyomtatásához és festéséhez.

A mérges szörnyecskék
hamarosan elkezdtek kiszökdösni a gyárakból: kiúsztak a csöveken, és bóklászni indultak a nagyvilágba. Néhányan még az Északi-sarkvidékre is eljutottak közülük!
Még ennél is félelmetesebb módon
a szörnyecskék a gyerekek cipőiben, pólóiban és szoknyáiban is elrejtőztek a világ minden táján.

Ezek a kicsi szörnyek ÓRIÁSI problémákat okoztak. Néhányuk mérgező volt, mások varázserejükkel a fiúhalakat lányhalakká varázsolták!
A baj mindenkit elért!
A gyári munkások szerény öltözékbe bújt fiaitól a kereskedők gyönyörű ruhakölteményeket magukra öltő lányaiig.

A szörnyecskéket minden ruhában meg lehetett találni, a luxusmárkák legjobb darabjaiban éppúgy, mint a C&A legolcsóbb ruháiban.
Ez nem tündérmese,
ez rémálom! – kiáltották a szülők a világ minden szegletén, látva, gyermekeik mennyire rettegnek a mérges szörnyektől.
Így hát összegyűltek,
hogy együtt követeljék a ruhagyártóktól: mindörökre száműzzék ezeket a szörnyecskéket a gyáraikból és a ruháikból.

Alig két éven belül 18 olyan fontos vállalatot győztek meg a szörnyecskék mellőzéséről, mint a Zara, a H&M vagy a Levi's.
De a mesének nincs vége,
amíg boldog véget nem ér. Az olyan kereskedőket, mint az Adidas és a Disney még mindig nem érdekli a fenyegetés, amelyet a szörnyecskék jelentenek.
Cselekedj még ma!
Csatlakozz a Detox-kampányhoz, hogy a királyság gyermekei és a folyóink boldogan élhessenek.

1. Add tovább a mesét

megosztás Facebookon megosztás Twitteren megosztás Pinteresten megosztás Google+-on

2. Mondd meg a vállalatoknak, hogy takarítsanak el maguk után!

 

disney logo

Kérd meg a Disney-t, hogy vessen véget ennek a mérgező lidércnyomásnak!

 

adidas logo

Követeld az Adidastól, hogy adjon bele mindent a méregtelenítésbe!

További információk
Little Monsters in your closet report

Kis mese a szekrényedben lakozó szörnyekről – jelentés

 A Greenpeace Kelet-Ázsia legutóbbi jelentése feltárja, milyen veszélyes vegyszerek vannak jelen a 12 világmárkától vásárolt ruhadarabokban. A vállalatok között fast fashion-óriások (Primark), szabadidőruha-gyártók (Adidas), és luxusmárkák is szerepelnek. Olvasd el a rövid magyar nyelvű összefogalót, vagy a teljes angol nyelvű jelentést.


 

Ismerkedj meg a szörnyecskékkel (angol nyelven)

Szörnyecskék kézikönyve

Ezek a szörnyecskék a gyermekeink ruháiban bújnak meg, kiszöknek a gyárakból, végigúszkálnak a csővezetékeken és a folyókon, és a világ minden táján bosszúságokat okoznak. Ismerd meg ezeket a félelmetes szörnyetegeket, borzalmas tetteiket és rémisztő szokásaikat zsebkönyvünkből.

 

A Detox-kampányról

A Detox-kampányhoz emberek milliói csatlakoztak a világ minden tájáról. Ők mindannyian úgy vélik, a ruháknak nem lenne szabad veszélyes vegyszereket tartalmazniuk, és nem kellene vegyi szennyezéseket okozniuk.

Együttesen képesek voltunk arra, hogy meggyőzzünk olyan nagy márkákat, mint a Zara, a H&M vagy a Valentino, hogy vállalják: tisztába teszik a termékeiket, és együttműködnek a beszállítóikkal, hogy biztosítsák, soha többé nem kerülnek veszélyes vegyszerek az általunk hordott ruhákba.

Munkánknak még közel sincs vége, de az eddigi sikereink azt bizonyítják, hogy ha összefogunk, a nagy márkák felkapják a fejüket, és meghallgatnak minket.

Minél többen cselekszünk, a változás annál gyorsabban bekövetkezik.

Írd alá a Detox-nyilatkozatot (angol nyelvű petíció), és csatlakozz a méregmentes jövőt követelő világméretű mozgalomhoz.