FRISSÍTVE: Állásfoglalás a 2017. április 12-i civil rendezvény kapcsán

Sajtóközlemény - április 12, 2017
Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehettünk a mai felemelő rendezvénynek, ahol több tízezer ember állt ki a civilek mellett, mert mindannyian civilek vagyunk!

FRISSÍTÉS, 2017. május 5.: Az esemény részletes költségvetése megtekinthető a Civil Kollégium Alapítvány honlapján.

FRISSÍTÉS, 2017. április 13.:
A 2017. április 12-i eseményen 1 963 270 Ft, 125 euró, 11 USA-dollár, 50 złoty adományt gyűjtött a résztvevőktől a Civil Kollégium Alapítvány, mely előreláthatóan fedez minden rendezvénnyel kapcsolatos költséget. A rendezvény részletes költségvetését az összes számla beérkezése után nyilvánosságra hozzuk. Köszönjük mindenkinek az adományokat.

Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehettünk a mai felemelő rendezvénynek, ahol több tízezer ember állt ki a civilek mellett, mert mindannyian civilek vagyunk!

A mai békés esemény több mint száz civil szervezet csatlakozásával jött létre, a szervezők között volt a magyar Greenpeace mellett a Civil Kollégium Alapítvány, az Ökotárs Alapítvány, a TASZ, a Krétakör.

A szervezők, a csatlakozó szervezetek, és mindazok a tízezrek, akik a békés eseményen ma részt vettek, elutasítják az új törvényjavaslatot a civilekről, mert az kizárólag a civilek megbélyegzését szolgálja. A civil szervezetek ugyanis működésük során betartják a magyar állam törvényeit, átláthatóan működnek, éves beszámolóik elérhetőek a nyilvánosság számára, és hazánk jobbításán dolgoznak: az emberek jogait védik, ételt adnak a szegény embereknek, hajléktalanoknak hajlékot, és dolgoznak egy tiszta, békés, közösségi és egészséges Magyarországért.

A magyar Greenpeace is nap mint nap Magyarország és az egész bolygó védelméért dolgozik, és büszkék vagyunk mindarra, amit több ezer támogatónkkal és több mint százezer követőnkkel elérünk.

Eseményünkkel azt üzentük: eddig is és ezután is átláthatóan, tisztán és elkötelezetten dolgoztunk és dolgozunk azért, hogy Magyarország egy békésebb, jobb, tisztább hely legyen.

Kategóriák