Kishantos továbbra is közvetlen veszélyben van!

Felhívás

Kiemelt cikk - november 15, 2013
A Greenpeace arra kér minden magán- és jogi személyt, társaságot, szervezetet és mozgalmat, hogy pártállásától függetlenül álljon ki a kishantosi biogazdaság és az ott 21 év alatt megteremtett értékek fennmaradása mellett.
Meggyőződésünk, hogy a Kishantoson létrejött intézmény és az általa létrehozott szakmai, tudományos és gazdasági érték szekértáborokban való gondolkodásmód felett áll, amiért most mindenkinek mozdulnia kell. Fogjunk össze, közös értékeinket nézzük, ne pedig azt, ami elválaszt.

Ha az első olyan kapavágás megtörténik Kishantoson, amely nem egyezik az elmúlt 21 év alatt kialakított Bio Suisse művelési móddal, azzal visszavonhatatlanul és súlyosan károsul a kishantosi föld ökológiai állapota és értéke.

Kishantos 452 hektáros biogazdaságát egy héttel ezelőtt, 2013. november 8-án, pénteken csak a nyilvánosság ereje tudta megvédeni. A 2013. november 4-én, 5 nappal korábban kért birtokvédelem sem volt elég arra, hogy megakadályozza az egyik pályázati „nyertes” magánakcióját, a vetéselőkészítő munka megkezdését. Szerencsére a civilek riadólánca és a sajtó megjelenése segített megőrizni a jelenlegi állapotokat.

A Szövetség Kishantosért a helyben gyökerező, a biogazdaság bevételeiből népfőiskolai, oktatási tevékenységet fenntartó, modellértékű, európai hírű intézmény megmaradása ügyében írt nyílt leveléhez a mai napig 176 civil szervezet, 69 biogazdálkodó- és feldolgozó, 32 egyéb szervezet, társaság, cég és mintegy 7500 magánszemély csatlakozott.

Kérjük, aki egyetért Kishantos fennmaradásának fontosságával, csatlakozzon a nyílt levélhez a www.kishantosert.hu honlapon. Kishantos olyan kincs, amiért érdemes összefognunk!

Háttérinformációk
Kapcsolat
Szegfalvi Zsolt
Greenpeace Magyarország
ügyvezető igazgató

06 20 573 1430

Korábbi közlemények:
http://www.greenpeace.org/hungary/hu/sajtokozpont/Jogi-allasfoglalas-a-Kishantosi-Videkfejlesztesi-Kozpont-teruletenek-statuszarol/
http://www.greenpeace.org/hungary/hu/sajtokozpont/Fokozodik-a-kishantosi-botrany-a-Greenpeace-szerint/
http://www.greenpeace.org/hungary/hu/sajtokozpont/Bevetesen-a-Greenpeace-Kishantosert

Fotók:
ftp://greenpeace.hu
Felhasználónév: sajto
Jelszó: 3e4r5t

Magyar és angol feliratos film Kishantosról:
http://www.youtube.com/watch?v=FG-eigs3itA

Film a november 4-i eseményekről:
http://indavideo.hu/video/Kishantos_es_a_farkasok

Film az október 17-i bevetésről:
http://www.youtube.com/watch?v=i0SZsiDxG7U

Nyílt levél és csatlakozás:
http://kishantosert.hu

„Mentsük meg Kishantost” Facebook-csoport:
https://www.facebook.com/pages/Ments%C3%BCk-meg-Kishantost/168396633353510

A Greenpeace független, energikus és konfrontációra kész környezetvédő szervezet, mely a világ több mint 45 országában kész arra, hogy fellépjen a Föld értékeinek védelmében. Radikális, de teljes mértében erőszakmentes, a legjobb tudományos kutatóintézetekkel működik együtt, tárgyal és lobbizik, ha kell autópályákat, kormányépületeket zár le. Egyik kezével tiltakozik, a másikkal az alternatív megoldásokat mutatja fel. Minden NEM! mellé mond egy IGEN!-t is.

Kategóriák