Nyílt levél Sághi Attilának, a Városliget Zrt. műszaki igazgatójának

Engedélykérelem akkreditált mérésre

Kiemelt cikk - július 20, 2016
Címzett: Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki igazgatója

Tisztelt Sághi Attila!

Az elmúlt napokban sajtóhír jelent meg arról, hogy az Olof Palme sétány 3-5. szám alatt található volt Hungexpo épületeinek bontása során az azbeszt szigetelés nem lett eltávolítva és így a veszélyes és rákkeltő anyag szabálytalanul az építési hulladékba kerülhetett. Láttuk az ügyben a Városliget Zrt. cáfoló nyilatkozatát is, mely szerint “a jelenlegi helyzet semmilyen formában nem veszélyezteti a környéken lakók és a park látogatóinak egészségét.”

Mivel számunkra mindenek felett fontos a környezet védelme és az emberek egészsége, szeretnénk minden igényt kielégítő módon tisztázni a felmerült kockázatokat.

Kérjük, hogy amint lehet tegye lehetővé, hogy a megbízásunkból eljáró független akkreditált azbesztmentesítő cég szakértője, megfelelő védőfelszerelésben mintát vehessen a bontási hulladékból a volt Hungexpo területen, továbbá a már elszállított bontási hulladékból.

A vizsgálati eredményeket - mind negatív, mind pozitív eredmények esetén - természetesen nyilvánosságra hozzuk és az Önök részére is megküldjük.

Nagyon szívesen vesszük, ha az illetékes hatóság emberei is párhuzamosan mintát vesznek.

Várjuk mielőbbi válaszát! Köszönettel,

Simon Gergely
Greenpeace
regionális vegyianyag-szakértő

Budapest, 2016. július 20.

 

 

Kategóriák