Újabb szakemberekkel erősít a Greenpeace

Sajtóinformáció

Sajtóközlemény - április 9, 2015
Budapest, 2015. április 9. – Szegfalvi Zsolt, a Greenpeace Magyarország eddigi vezetője a szervezet regionális adományszervezési igazgatójaként dolgozik tovább, helyét Schmidt Hajnalka veszi át. A csapathoz három új szakember is csatlakozik: Hevesi Flóra kommunikációs vezető, valamint Hunyadi Réka és Perger András klíma- és energiakampányosok.

Szegfalvi Zsolt 6 évig vezette a Greenpeace magyar irodáját, ezen időszak alatt jelentősen nőtt a szervezet elismertsége: több más civil szervezettel együttműködve ekkor értük el például a cianidos aranybányászat betiltását Magyarországon, mi nyújtottuk a legelső hiteles információkat a kolontári vörösiszap-katasztrófa idején, és EU-szintre vittük sok más mellett az almásfüzitői vörösiszap-tározó, valamint Paks II ügyét.

Schmidt Hajnalka kommunikációs vezetőként érkezett a Greenpeace-hez 2013-ban. 1997-től 2006-ig a WWF munkatársa volt, majd dolgozott a PAN Parks Alapítványnál. Emellett több fenntarthatósági és a természetvédelmi projektet is vezetett, többek között a Pro Vértes Közalapítvány megbízásából.

Perger András energiapolitikai szakértő az Energiaklubtól igazol át a Greenpeace-hez. András több mint tíz éve meghatározó szereplője az atomenergiáról szóló közbeszédnek. Az Energiaklub munkatársaként kulcsszerepet játszott a 2003-as paksi üzemzavarral kapcsolatos információk kiperlésében, a részletek nyilvánosságra hozatalában. 2009 óta folyamatosan figyelemmel kíséri a paksi atomerőmű tervezett bővítését. Rendszeresen részt vesz régiós nukleáris projektekben és nemzetközi konferenciákon, és számos, a nukleáris ipar helyzetét elemző kiadvány szerzője.

Hunyadi Réka 2000 óta dolgozik környezetvédelmi és társadalmi igazságossági kampányokon, és éveken át volt a Védegylet munkatársa. Később a Gödör Klub fenntarthatósági programját vezette, szakterülete a környezetvédelmi ügyek társadalmi problémaként való megismertetése. Az utóbbi években az MTVA Zöld Tea című műsorának felelős szerkesztője volt.

Hevesi Flóra az újságírás területéről érkezik. Az elmúlt 15 évben számos magyar és nemzetközi médiumnak dolgozott, 2007-től 2010-ig a Magyar Televízió Szempont című közéleti háttérműsorának volt vezető riportere. Újságírói munkái mellett évek óta aktív környezetvédelmi és emberi jogi témákban; önkéntes munkaként hat éven át volt az Amnesty International Magyarország elnöke. Londonból költözik most vissza Budapestre, ahol az utóbbi két évben Noreena Hertz asszisztenseként dolgozott.

Irodánk bővülésével az eddigieknél is nagyobb erőkkel dolgozunk két kiemelt magyarországi kampányunkon:

Klíma- és energiakampányunk célja a globális éghajlati válság hatásainak csökkentése, melynek érdekében továbbra is a megújuló energiaforrások elterjedéséért és a hatékonyabb energiafelhasználásért dolgozunk. Agrárkampányunkkal pedig a fenntartható, egészséges és vegyszermentes ökológiai gazdálkodási módszerek elterjedését szeretnénk elősegíteni.

E két kampányunk korábbi felelősei továbbra is velünk dolgoznak – ha a szakterületükkel kapcsolatban bármilyen kérdésben segíteni tudunk, kérjük, keressenek minket bátran.

Tömöri Balázs, agrárkampány-felelős;
Rodics Katalin, regionális agrárkampány-felelős;
Simon Gergely, regionális vegyianyag-szakértő;
Mező János Bálint, regionális klíma- és energiakampány-koordinátor.

Kategóriák