זיהום האוויר בישראל חורג במאות אחוזים מהמלצות הארגון

הפתרון: אנרגיה ותחבורה נקיים

חדשות - 2 מאי, 2018
תגובת ד"ר יונתן אייקנבאום מנהל קמפיינים בגרינפיס ישראל לנתוני ארגון הבריאות העולמי, שפורסמו הבוקר ומלמדים שזיהום אוויר מחלקיקים נשימים בישראל חורג במאות אחוזים מהמלצות הארגון ובין הגבוהים בין מדינות ה-OECD

"חשמל ותחבורה נקיים הם הפתרון למשבר זיהום האוויר. שורה של מהלכים שקודמו בשנים האחרונות על ידי משרדי הגנת הסביבה והאנרגיה בנושא מבורכים, אך אינם מספיקים. על מנת שהציבור יהנה מהזכות לאוויר נקי, באחריות המדינה לפעול בדחיפות ולקדם מהלכים נוספים כמו איסור כניסה של רכבי דיזל בכל מרכזי הערים – שם גרה אוכלוסיה צפופה ורמות הזיהום גבוהות; יש לחייב כל עירייה להקצות מגרשים לחניה ולטעינה של אוטובוסים חשמליים כדי להחליף את הציא הקיים שפועל רובו ככולו על סולר; יש להגדיר מחדש את היעדים של ישראל לאנרגיה מתחדשת ולהתייעלות אנרגטית ל-2030 ולאחר מכן כך שאנרגיה מתחדשת תהיה הבסיס למשק החשמל של ישראל עד אמצע המאה, במקום פחם וגז. כמו גם לקדם את השימוש בתחבורה ציבורית חכמה ונקייה על מנת להפחית את שיעור הנסועה ואת הפקקים שאחראים למחצית ממקרי התמותה מזיהום אוויר בישראל".

רקע

החלקיקים המאוד עדינים 2.5PM – כלומר בעלי קוטר של 2.5 מיקרומטר ופחות – הם המזהמים המסוכנים ביותר לבריאות הציבור משום שהם חודרים לא רק לכלי הנשימה אלא גם לכלי הדם, שם גורמים לאוטם שריר הלב ולשבץ מוחי. מעל שני שליש ממקרי התמותה שמקורם מזיהום אוויר נוביעם מהמזהם הזה. פרוש הדבר שהם אחראים בישראל לכל הפחות ל-1,400 מקרי תמותה מדי שנה מתוך 2,200 שמוערכים שמתים בטרם עת בגלל זיהום אוויר.

לחלקיקם האלה שלוש מקורות עיקריים: תחבורה, תעשייה ואבק טבעי. הם נפלטים על ידי התחבורה והתעשייה דרך שריפה של סולר ושל פחם. מנועי דיזל בתחבורה וצריכת אנרגיה בתעשייה פוליטים אותם ישירות אולם הם גם תוצר של תהליכים כימיים שהופכים מזהמים אחרים – תחמוצות חנקן ותחמוצות גופרית – לחלקיקים. לבסוף, בימים שרביים, ריכוזם עולה בצורה משמעותית.

העובדה שחלק מהחלקיקים מקורם מאבק אינה פוטרת את תחומי התחבורה והתעשייה מאחריות, אלא מדגיש את הצורך להתאמץ הרבה יותר בתחומים האלה שהם התחומים שבשליטת האדם באופן מלא.

בין הצעדים האחרונים שנקטו משרדי הממשלה לצמצום זיהום האוויר ניתן למנות את צמצום שריפת הפחם ב-20%, תוכנית המשרד להגנת הסביבה לטיפול ברכבי דיזל הישנים והמזהמים, סיום הטבת מס (השבון על הבלו שניתן לסולר עד כה) והקמת רשת להולכת גז למפעלים ולתחבורה.