פעילי גרינפיס מחו הבוקר מול שגרירות יפן בת"א

חדשות - 11 פברואר, 2010
הבוקר, יום חמישי, ה-11.2.2010, ערכו עשרות פעילי גרינפיס מחאה מול שגרירות יפן בת"א בבקשה לשחרר את שני פעילי הארגון. בעוד 4 ימים יחל משפטם של השניים אשר במידה ויורשעו ירצו 10 שנים בכלא היפני ומשפחותיהם יוחרמו חברתית. לאחרונה קבעה קבוצת עבודה מטעם האו"ם כי יפן הפרה את זכויות האדם של השניים ולא העניקה להם טיפול משפטי הוגן עד כה

עשרות פעילי גרינפיס הפגינו היום מול שגרירות יפן בתל אביב בדרישה לשחרר את 2 פעילי הארגון העצורים ביפן הצפויים לרצות 10 שנים בכלא היפני

השניים, ג'וניצ'י סאטו וטורו סוזוקי, נעצרו לפני כשנה וחצי כשחשפו מעילה בבשר לווייתנים לא חוקי והגישו את הראיות למשטרה המקומית להמשך טיפולה. אך במקום לעצור את העוסקים במכירה והציד, היו אלה השניים ששילמו את המחיר: הם נעצרו והוחזקו במעצר במשך 26 ימים רצופים, מתוכם 23 ללא הצגת כל אשמה נגדם. לעתים נקשרו לכיסאות בשעת החקירה, ללא נוכחות עורך דין וכעת הם יועמדו למשפט ציבורי בסופו הם עלולים להיכנס ל-10 שנים לכלא היפני ובכך להטיל גם חרם כבד גם על משפחותיהם וקרוביהם.

הבוקר, קיימו עשרות פעילי גרינפיס פעולת מחאה מול שגרירות יפן בת"א. הפעילים עמדו בכניסה לבניין אוחזים בכתבי האישום המפוברקים של חבריהם כשלידם שני פעילים נוספים, מחופשים לעצורים עצמם וכבולים באזיקים. הפעילים החזיקו כרזה הקוראת בעברית ויפנית "צדק לגרינפיס וצדק ללווייתנים".

במקביל ניגשו 2 פעילים נוספים למשרדי השגריר ומסרו לו מכתב רשמי הקורא לממשלה החדשה ביפן לנהל משפט צדק כלפי חבריהם ולמצות את הדין עם האחראיים האמיתיים- ציידי הלווייתנים הלא חוקיים ואלו שביצעו את מעילת הבשר. "על ממשלת יפן להתעשת ולראות מי האשמים האמיתיים בסיפור הזה", אמרה הבוקר שרון דולב, מנהלת משרד גרינפיס בישראל, "מדובר בשני פעילים חפים מפשע אשר זכויותיהם הבסיסיות נרמסו פעם אחר פעם ע"י הממשלה הקודמת. אנחנו קוראים לממשלה החדשה, אשר כבר הכריזה שתפסיק את הסובסידיות לציד הלווייתנים, לשחרר את פעילי גרינפיס אשר כל אשמתם הייתה לחשוף פשע חמור בפני רשויות החוק".

לאחרונה קבעה קבוצת עבודה של האו"ם בנושא מעצר שרירותי כי ממשלת יפן הפרה לא פחות מ-5 פרקים מתוך ההצהרה הבינלאומית למען זכויות האדם. מסקנותיה היו כי הזכויות של השניים שלא להיעצר שרירותית, זכותם לחופש מחשבה וחופש ביטוי וזכותם לפעול בפעילות חוקית ללא הפחדה או הטרדה לא כובדו ע"י מערכת המשפט היפנית. לפיכך מצאה קבוצת העבודה כי הממשלה הפרה את סעיפים 18, 19 ו-20 מתוך הצהרת זכויות האדם וסעיפים 18 ו-19 מתוך התקנון הבינלאומי של זכויות אזרחיות ופוליטיות. כמה כן נקבע כי לשניים לא ניתנה אפשרות לטעון נגד עצם מעצרם בפני גוף משפטי עצמאי בהליך הוגן. קבוצת העבודה בקשה שהמשך המשפט יתנהל באופן הוגן.

נושאים