חברות ידידותיות ליערות הגשם - יש חיה כזאת?

חדשות - 19 מרץ, 2014
פרויקט הטיגריס הסומטרי של ארגון גרינפיס העולמי בדק - מי החברות אשר אינן מתעללות ביערות הגשם?

ארגון גרינפיס העולמי פנה ב-2013 ליותר מ-250 חברות יצרניות, כולן צרכניות גדולות של שמן דקלים, במטרה לברר האם השמן בו הן משתמשות ידידותי ליערות. המחקר מבוסס על מידע שנמסר לנו מהחברות עצמן או ממקורות הנגישים לציבור. 

מדוע נבחרו החברות האלה?

החברות שנבחרו מייצגות את השימוש שנעשה בשמן דקלים, מדובר במותגים מוכרים בכל בית ויש להן את היכולת לשנות את תעשיית שמן הדקלים. כפי שהדירוג שלנו חושף, בזמן שחברות מסוימות מראות מנהיגות והובלה בתחום ניקיון השמנים, לאחרות יש עוד כברת דרך ארוכה לעבור לפני שיהפכו לידידותיות לטיגריס וליערות. 

חברות רבות סומכות על RSPO בבואן לבחור שמן דקלים, אולם הסטנדרטים של RSPO כושלים בכל הנוגע למניעת הרס יערות הגשם. אם החברות רציניות בכוונתן למנוע את הרס יערות הגשם בייצור מוצריהן, עליהן לנקוט בצעדים מעבר לסטנדרטים של RSPO ולהתחייב באופן פומבי ליישום מדיניות ללא בירוא יערות.

מרבית החברות הן גם חלק מ-CGF, קבוצה שמתחייבת למדיניות ללא בירוא היערות עד 2020. כפי שעולה מהניתוח שביצענו להרבה מהחברות שהן חלק בארגון יש עוד כברת דרך ארוכה עד שישיגו מטרה זו.

תעשיית שמן הדקלים נמצאת בשינוי מתמיד והיא אינה צריכה להיות חלק מבירוא היערות. חברות גדולות מסוגלות להוביל שינוי ולהגן על יערות הגשם באינדונזיה. חברות כמו סטלה מובילות שינוי שכזה, ולוריאל, יוניליוור ופררו מתקדמות בדרך דומה:

פרוקטר אנד גמבל: לא מצליחה להבטיח ללקוחותיה ששמן הדקלים בו היא משתמשת ידידותי ליערות ולטיגריס הסומטרי. פחות מ 10% מהחומרים בהם היא משתמשת עומדים בתקן ה- RSPO  (המועצה לקידום שמן דקלים בר-קיימא). אין לה מדיניות המחייבת את ספקיה להימנע ממקורות המסכנים יערות.

מותגים מוכרים: הד אנד שולדרס, ג'ילט, פמפרס.

קולגייט פלמוליב: משתמשת בשמן נקי, בתקן RSPO לשמן דקלים בר קיימא. המשמעות היא שהחברה לא נמצאת בעמדה המחייבת אותה לברר האם שמן הדקלים ושאר חומרי הייצור שלה ידידותיים לטיגריס וליערות.

מותגים מוכרים: קולגייט, סבוני פלמוליב.

פררו: מחזיקה במדיניות בין המתקדמות ביותר בענף לשמירה על יערות, וקבעה ציר זמן שאפתני לביצועה עד 2015. היא מחויבת למעקב אחר שרשרת האספקה שלה ולדיווח לציבור על התקדמותה בחודשים הבאים.

מותגים מוכרים: פררו רושה, נוטלה, שוקולד קינדר

ג'נרל מילס: לקחה יוזמה למפות את שרשרת האספקה שלה, אך לא התחייבה רשמית למעקב מלא. עד שתעשה זאת, אין לה אפשרות להבטיח כי מוצריה ידידותיים לטיגריס וליערות.

מותגים מוכרים: האגן דאז, צ'יריוס

גודרי: אחת מחברות מוצרי הצריכה הגדולות בהודו. לא התחייבה למדיניות נגד בירוא יערות. גודרי חברה בארגון RSPO ומסתמכת עליו בבחירת ספקי שמן הדקלים שלה, אך אין לה קריטריונים נוספים לניקוי הרס היערות ממוצריה. היא לא יכולה לטעון שהיא יודעת בוודאות מה מקור שמן הדקלים שבמוצריה.

מותגים מוכרים: קצף גילוח גודרי

ג'ונסון אנד ג'ונסון: בעיצומו של תהליך מיפוי שרשרת האספקה שלה, אך לא התחייבה רשמית לפעול נגד בירוא יערות ולא הציבה ציר זמן להבטחת מוצריה כידידותיים ליערות.

מותגים מוכרים: קלין אנד קליר ניוטרוג'ינה 

קאו: מקורה ביפן והיא בעלת נוכחות גלובלית. לא התחייבה למדיניות נגד בירוא יערות. בהתאם למדיניות הרכש שלה ל 2013- קאו מסתמכת לחלוטין על הקריטריונים של RSPO בבחירת ספקיה. המשמעות היא שקאו לא יכולה להבטיח שמוצריה חפים מהרס יערות.

מותגים מוכרים: Bioré, John Frieda, Molton Brown

קלוגס: יצרנית דגני בוקר ומוצרי מזון נוספים. התחייבה לאחרונה למדיניות נגד בירוא יערות, במעקב מלא לרמת מטע, עד 2015. הכרזה זו הגיעה בעקבות קמפיין של ארגונים חברתיים שונים. אם תיושם המדיניות במלואה, תנוקה שרשרת האספקה של קלוגס מהרס יערות.

מותגים מוכרים: Kellogg’s, Pringles, Froot Loops

LIBY: חברה סינית המייצרת מגוון של מוצרים ביתיים, חומרי ניקוי ומוצרי טיפוח אישי. למרות שהיא חברה בארגון CGF (פורום מוצרי צריכה), היא לא מחזיקה במדיניות נגד בירוא יערות בתהליך הייצור שלה. היא לא חברה בארגון RSPO. בתגובה לקמפיין גרינפיס, ציינה ליבי כי היא לא מחשיבה בירוא יערות כאיום סביבתי בכל הנוגע לשמן הדקלים בשרשרת האספקה שלה.

מותגים מוכרים: Liby, Chaowei, Lantian

לוריאל: מחוייבת למדיניות נגד בירוא יערות מתחילת 2014 והציבה לעצמה יעד של 100% מעקב אחר שרשרת האספקה עד 2020. בעוד שמדיניותה נחשבת למתקדמת, היעד שהציבה ל 2020 איננו שאפתני. לוריאל תדווח על יישום המדיניות בשקיפות, ואנו נמשיך לעקוב אחר התקדמותה ולוודא כי היעד ימומש לפני 2020.

מותגים מוכרים: Maybelline, Garnier, Kiehl's

מונדלס: החברה הבינלאומית הכריזה ב 2013 שתבטיח כי שמן הדקלים שהיא רוכשת לא יוביל לבירוא יערות, אך לא הבהירה כיצד תעשה זאת בפועל. היא הציבה יעד לא שאפתני ליישום- עד 2020. גרינפיס תמשיך ללוות את מונדלס בתהליך ולוודא כי היא עומדת בקריטריונים של פרוייקט הטיגריס.

מותגים מוכרים: Cadbury, Oreo, Côte d'Or

נסטלה: הפכה למובילה בתחום כאשר הכריזה על מדיניות נגד בירוא יערות הכוללת 100% מעקב אחר שרשרת האספקה שלה, במסגרת הקמפיין הקודם של גרינפיס ב2010.

נסטלה החלה ליישם את מדיניותה ומדווחת על כך בשקיפות באופן תדיר.

מותגים מוכרים: Mövenpick, Kit Kat, Maggi

NICE: אחת משלושת החברות המובילות בסין לייצור חומרי ניקוי ומשחת שיניים, איננה מחוייבת למדיניות נגד בירוא יערות. היא איננה חברה ב RSPO . בתגובה לקמפיין גרינפיס, ציינה NICE כי היא לא מחשיבה בירוא יערות כאיום סביבתי בכל הנוגע לשמן הדקלים בשרשרת האספקה שלה.

מותגים מוכרים: Diao, Nice, Chaoneng

פפסיקו: לחברה אין שום מדיניות המבטיחה כי הצ'יפס שהיא מייצרת לא מוביל להרס בתי גידול של טיגריסים. החברה מסתמכת על RSPO בכל הנוגע לסטנדרטים של קיימות, לכן איננה יכולה להבטיח כי מוצריה חפים מבירוא יערות.

מותגים מוכרים: Pepsi, Lay’s, Doritos

רקיט בנקיזר: החלה בתהליך של מיפוי שרשרת האספקה שלה מול הספקים איתם היא עובדת. בשלב זה היא מסתמכת על הארגונים RSPO ו GREENPALM בכל הנוגע לסטנדרטים של קיימות. בעוד שהחברה מכירה בחשיבותו של מעקב תדיר, היעד שהציבה לעצבה עד 2020 איננו שאפתני, וכמו כן מדיניותה לא יכולה להבטיח כי מוצריה חפים מבירוא יערות.

מותגים מוכרים: Clearasil, Vanish, Mr Sheen

יוניליוור: התחייבה  ב2013 למדיניות נגד בירוא יערות, תוך דיווח ציבורי בשקיפות מלאה ליישומה. היעד שהציבה הוא עד 2020. ההתקדמות של יוניליוור היא משמעותית, אך ניתן ליישם את המדיניות עוד לפני 2020.

מותגים מוכרים: Dove, Pepsodent, Persil 

למידע נוסף, לחצו כאן