ארגון גרינפיס מוחה על תחילת קידוחי הנפט ברמת הגולן: "המים שלנו בסכנה"

חדשות - 17 פברואר, 2015
הקידוחים ברמת הגולן החלו השבוע, ביום שלישי אחה"צ,17 בפברואר, הגיע ארגון גרינפיס להביע תמיכה במחאת תושבי רמת הגולן נגד קידוחי הנפט הניסיוניים של חברת אפק. עשרות פעילים הגיעו למחות על רקע הגעתו היום של מקדח ענק לקראת תחילת הקידוחים.

אפק היא חברת בת של ג'יני האמריקאית בבעלות הווארד ג'ונאס, שכידוע, תרם לפריימריז של בנימין נתניהו. החברה חותרת באופן שיטתי לביצוע קידוחים לא קונבנציונליים, הרסניים ולא יעילים בחלקים שונים בארץ. לאחר שנכשלה בניסיונותיה להפוך את אזור שפלת יהודה לאזור קידוח פטרוכמי, עברה החברה לקדוח ברמת הגולן. 

"קידוחים לא קונבנציונליים גרמו לאסון בכל מדינה בה נוסו והסכנה עולה בהרבה על התועלת. מאגרי המים בישראל הצחיחה נמצאים בעדיפות לאומית עליונה, אבל חברת אפק מסכנת אותם מהרגע שבה החלה לקדוח.

יש לנו רק כנרת אחת, אבל מספר דרכים להשיג אנרגיה מבלי לסכן את המשאב החשוב ביותר – המים של כולנו." 

עוד מוסיפה כהן כי אסון עברונה הוכיח כי המדינה אינה יודעת להתמודד עם הסיכונים האדירים שתעשיית הנפט מביאה עמה. במקרה של קידוחי הנפט בגולן, מדובר בהרס של הקרקע, סיכון בריאותי אדיר שהתושבים נאלצים לקחת על עצמם וזיהום אפשרי למאגרי המים ובראשם הכנרת, שמשמשים את כולנו, לטובת רווח של היזם. 

מדוע גרינפיס מתנגדים לקידוחי נפט ברמת הגולן?

הקידוחים שתמכננת לבצע חברת אפק בשטחי הגולן דורשים "פיצוח" של הסלע (פראקינג) -  שיטה ניסיונית שהובילה לאסון בכל מקום שבו נוסתה. נמצאו עדויות לשימוש ב-652 חומרים כימיים בשיטה זו, רבים מהם מסרטנים ואחרים השפעתם לא ידועה מכיוון שמדובר בסודות מסחריים. מדובר באלפי קוב של חומרים רעילים שיגיעו ללב האדמה ועלולים להגיע גם למקורות המים שלנו, כמו הכינרת.  

המים שלנו בסכנה:

קידוחי הנפט מסכנים את מאגרי המים של ישראל בשני אופנים – האחד בשימוש הגדול במים שדורשת הפקת נפט, והשני ובסכנת זיהום הכנרת ומי התהום. 

הפתרון: אנרגיה מתחדשת

ההשקעה במקורות אנרגיה מתכלים מסוג זה תדחה בשנים רבות את המחקר והפיתוח של אנרגיות מתחדשות. לכן על ישראל להיגמל מנפט ולבסס את צריכת האנרגיה שלה, בייצור חשמל כמו בתחבורה, על אנרגיות מתחדשות, נקיות שאינן מסוכנות. אנרגיה מתחדשת יכולה להזין תחבורה ציבורית ורכבים חשמליים ובכך להקטין בצורה ישירה את התלות של ישראל בנפט.