ברקת, תפסיק למחזר הבטחות ותתחיל למחזר עכשיו

חדשות - 15 נובמבר, 2011
שתי פעילות גרינפיס נעצרו הבוקר, יום ראשון, כאשר טיפסו על תרנים (בגובה 8 מטר כל אחד) מול עיריית ירושלים וניסו לפרוס שם דו"ח ענק. על הדו"ח, המעוצב בדיוק כמו דו"ח של עיריית ירושלים הממוען לראש העיר ניר ברקת, נכתב: "דו"ח פסולת מאת תושבי ירושלים לראש העיר, ברקת. תיאור העבירה: מטמין את הפסולת במקום למחזר".

במקביל לפריסת הדו"ח הענק, פעילי גרינפיס נוספים, לבושים במדי פקחים, חילקו דו"חות לעוברים ושבים, ואף הניחו אותם על גבי מכוניות באזור. הפעילים ביקשו מהתושבים להעביר את הדו"חות לפקחים של העירייה על מנת שהפקחים יעבירו אותם לראש העיר.

 

"החלטנו להניע את תהליך פרוייקט המחזור בירושלים", אמרה הבוקר יעל איפרגן, מנהלת קמפיין הרעלים של גרינפיס, "בתור בירת ישראל והעיר הגדולה במדינה- ירושלים היא גם בין הערים המזהמות ביותר בארץ. אנחנו נותנים היום דו"ח לראש העיר ברקת בשם הציבור. הדו"ח חושף את המחיר היקר אותו נאלץ הציבור לשלם מדי יום על הטמנה של כל טון פסולת באדמה, ואת המחיר סביבתי החמור של בזבוז קרקעות, פליטה של גזים מזהמים וסיכון מי התהום שלנו. מדובר במחיר כבד אותו יאלצו לשלם הילדים שלנו".

מנהלת קמפיין הרעלים של גרינפיס אף ביקשה להיכנס הבוקר לעירייה ולהיפגש אישית עם ראש העיר, אך לא אפשרו לה אפילו להיכנס לתוך הבניין. "לצערי לא מפתיע אותי שלא מצאנו היום אוזן קשבת בעיריית ירושלים", הוסיפה איפרגן. "פנינו לעיריית ירושלים כבר לפני כ-6 חודשים בבקשה לקבל את התוכניות שלה בנושא המחזור בעיר, ועד היום טרם קיבלנו מענה. במשך כ-17 שנה מתעלמים ראשי העיר מנושא המחזור בירושלים, ובכך הופכים את אחת הערים היפות בעולם ליצרנית של כמויות זבל אדירות שאינן מטופלות אלא מוטמנות בקרקע וגורמות נזק רב. אנחנו קוראים היום לכל תושבי ירושלים בפרט ותושבי ישראל בכלל- לדרוש ביחד מניר ברקת ומשאר ראשי הערים בישראל טיפול הולם ומעשי בבעיית המחזור. אנחנו דורשים לקדם באופן מיידי את נושא הפרדת הפסולת במקור, ולתקצב כבר בשנה הקרובה נושא חשוב ובוער זה. חיכינו לזה מספיק".

במקביל לפעילות מול בניין העירייה קורא היום ארגון גרינפיס לכולם להצטרף אליו בהפעלת לחץ ישיר על ראש העיר ירושלים. בדף הפייסבוק של גרינפיס אפשר למצוא אירוע משותף בו מתבקשים הגולשים להיכנס לדפים המזוהים עם עירית ירושלים וראש העיר ולדרוש ממנו יישום מיידי ויעיל של חוק המחזור, אשר נחקק כבר בשנת 1993.

עיריית ירושלים, במקום לשמוע את טענות הגולשים, ולתת מענה רשמי ואחראי - בחרה דווקא למחוק את תגובות הגולשים ולהתעלם מהבעיה כאילו לא הייתה. זוהי הוכחה נוספת לצורך שלנו לפעול בחזית חיונית זאת על מנת לשנות את דפוסי המדיניות וסדרי העדיפויות בארץ לטובת נושא המחזור.

לחצו כאן לחתימה על העצומה - ברקת אנחנו מוכנים למחזר ואתה ? 

 

נושאים