הריינבו וורייר החדשה מרימה עוגן

חדשות - 14 אוקטובר, 2011
לסביבה יש עכשיו מגן חדש. בטקס צנוע בברמרהאבן שבגרמניה, השקנו את ריינבו וורייר החדשה, הספינה הראשונה בעולם שמומנה על ידי המוני התומכים ונבנתה במיוחד כספינת מפרש אקולוגית.

אם את או אתה אחד מ-100,000 התורמים, שרכשו כל אחד בורג, סירת פעולה, עוגן, טבלה, סבונייה, פיסה מהמפרשים שלה או את בית ההגה כולו - תודה מקרב לב. אם את או אתה אחד מ-3 מיליון התורמים השנתיים הקבועים שלנו – מרסי. אם את או אתה אחד מ-17 מיליון מנויי הדוא"ל או הנייד שלנו, אוהדי פייסבוק או מתעדכני טוויטר – גראסיאס. אם את או אתה אחד מ-14,000המתנדבים שלנו – דנקה שון.

אמרנו שהסביבה זקוקה ללוחם חדש וכל אחד ואחת מכם הגיבו על הפנייה שלנו: היום אנו 'מקריבים' בקבוק של שמפניה ומשיקים את הספינה הראשונה אי-פעם שנבנתה כל-כולה במטרה לנצח במאבק על עתיד כדור הארץ.

שני התרנים דמויי האות A מעידים עליה שהיא איננה ספינת מפרש רגילה: זוהי ספינה אקולוגית, אלגנטית ויעילה, שכל פרט בה יוצר מתוך מחשבה על אחריות סביבתית – מהצבע המבוסס על סיליקון שבו נצבע גוף הספינה ועד העץ בחסות ה-FSC לגימור תאי המגורים ומערכות המיחזור וטיהור השפכים שהיא מכילה. הריינבו וורייר החדשה תופעל בראש ובראשונה בכוח הרוח והשמש עם אפשרות מעבר למנוע דיזל יעיל במזג אוויר קשה. התכנון המהפכני של התורן מאפשר לספינה להניף יותר מפרשים ומותר מקום לאנטנות רדיו וכיפות תקשורת כדי לספק תקשורת לוויינית וקשר אינטרנט. בזכות אלה נוכל לשדר וידאו גם מנקודות נידחות ולצייץ מכל אוקיינוס. לספינה מערכת לעריכת וידאו, אולם הקרנה קטן, משרד קמפיינים, שתי סירות לפעולה מהירה, מצלמות אינטרנט בחרטום ובירכתיים, מנחת למסוק וסככת אחסון. הספינה החדשה יכולה לשרת עד 30 אנשים.

הספינה הראשונה שנשאה את השם ריינבו וורייר הייתה ספינת דייג אכולת חלודה שקורצפה, נוקתה ונצבעה ידנית בסמל היונה והקשת בענן. זו הייתה ספינה שעשתה היסטוריה – הצילה לווייתנים, עצרה השלכה של פסולת רדיואקטיבית ושטה היישר לתוך אזורים אסורים שמסביב לאתרי ניסוי גרעיניים מהאוקיינוס השקט ועד האוקיינוס הארקטי.

מסעה אל ההיסטוריה נקטע באיבו בשנת 1985 בעזרת שני מוקשים ימיים, כאשר פוליטיקאים מבועתים בפריז הורו לסוכנים צרפתים להטביע את הספינה בניו-זילנד, מתוך אמונה שמעשה כזה יעצור את המחאה שלנו נגד ניסויים בנשק גרעיני. אחד מאנשי הצוות נרצח בהתקפה ההיא – הצלם פרננדו פריירה. הייתה זו טעות אדירה, שהביאה להתגברות אדירה של ההתנגדות בכל רחבי האזור הפאסיפי, לחיזוקו של ארגון גרינפיס ולנחישות מצדנו לקומם את ההריסות ולחזור לפעילות. אחד מתומכינו באוקלנד טבע את האמרה שהפכה לסיסמת המחאה: 'אי אפשר להטביע קשת בענן'. כשחזרנו למוֹרוֹרוּאה בספינה דומה ששיפצנו, קמה לתחייה מורשת הריינבו וורייר כדוגמה ומופת לנחישות והתמדה. כיום, הריינבו וורייר II מסייעת בפעולות רווחה ומופעלת בהודו כבית חולים צף.

הוורייר החדשה, שנבנתה במיוחד כספינה לקמפיינים, תייצג את הימים, היערות, האקלים והעתיד שלנו. הספינה נבנתה לשמש לפחות 50 שנה ויש בה משום התחייבות לכל תומכינו – שלעולם לא נוותר ולעולם לא נתייאש.

קומי ניידו, מנכ"ל גרינפיס העולמי, אמר בטקס: "הריינבו וורייר החדשה היא ספינה מושלמת שתאפשר לנו לעבור גם את הסערות הגדולות ביותר במונחים אקולוגיים וכלכליים, נוכח המשברים הדמוקרטיים המסעירים את העולם.

"הריינבו וורייר תישא צוות בינלאומי ותפעל לעמת ולחשוף עבריינים סביבתיים בכל העולם. היא תחקור ותחשוף פעילויות הרסניות אך אולי יותר מכל, היא תשמש סמל לתקווה והשראה לפעולה בכל מקום שאליו תגיע.

 

נושאים