Isbjørner aksjonerte mot Statoils Arktis-satsning

Nyhet - 25 april, 2013
Tre ”isbjørner” aksjonerte i morges utenfor Statoil sitt kontor i Moskva mot Statoils planer om å bore etter olje i russisk Arktis.

 

Aksjonistene lenket seg til 3 oljetønner, med Statoil og det russiske oljeselskapet Rosneft sine logoer på, og krvde at statoil trekker sammarbeidet med Rosneft. Statoil har inngått partnerskap med Rosneft, kjent som et av verdens skitneste oljeselskap for å utvinne olje på blant annet Perseevsky, som ligger på russisk side i Barentshavet.

Statoils plan om å utvinne olje på 78 breddegrad i isfylt Barentshav viser Statoils tydelige dobbeltmoral. I Norge er det ikke lov å bore i is av sikkerhetshensyn, men likevel planlegger Statoil å bore i isfylte områder i Russland sammen med et oljeselskap som kjemper om en plass i Guinness World Rekordbok for å ha over 10 000 oljesøl i året, sier Truls Gulowsen, leder av Greenpeace Norge.

Statoils omfattende planer i Arktis har allerede vekket internasjonal bekymring. Til nå har over 36 000 sendt brev til Jens Stoltenberg. Her ber de Statsministeren holde Statoil unna isfylte farvann i nordområdene.

Greenpeace foreslår på Statoils generalforsamling 14. mai at Statoil ikke skal bore etter olje i isfylte farvann, heller ikke utenfor Norges farvann. Det innebærer at samarbeidet med Rosneft avsluttes, sier Gulowsen.

Bli med å få Statoil ut av sammarbeid med Rosneft!

Kontakt:

Truls Gulowsen, Greenpeace Norge
901 07 904

I Russland:

Evgenia Belyakova, Greenpeace Russia.
 +79031294638
+7 495 988 74 60 ext.(430)