Snart ingen vei tilbake

Nyhet - 24 januar, 2013
Greenpeace rapporten “Point of no Return” identifiserer 14 kull-, olje- og gassprosjekter som alene vil øke verdens CO2-utslipp med 20% innen 2020, sammenlignet med dagens nivå.

Vi nærmer oss raskt et punkt hvor det ikke vil være mulig å forhindre de verste tilfellene av klimaendringer. Hvis vi fortsetter i samme tempo vil det bli veldig vanskelig, om ikke umulig , å forhindre den menneskeskapte globale oppvarmingen. Kostnadene vil bli enorme. Det vil koste mange milliarder for å håndtere skader fra ekstremvær, i tillegg til at  utallige mennesker vil bli påvirket i forskjellig grad. Mange vil miste sine hjem på grunn av uvær, det vil bli sultkatastrofer på grunn av tørke og kanskje titalls millioner omkomne som direkte følge av klimaendringene allerede innen 2030.

Albertas Tjæresand. Canada planlegger å tredoble sin oljeproduksjon fra tjæresand, noe som vil forårsake en kraftig vekst i CO2 utslippene. Enorme naturområder er allerede ødelagt for å komme til oljen

Largest dirty energy expansions by 2020
Klikk for større versjon

De største skitne energiprosjektene frem mot 2020. Verden forbrenner for mye kull, olje og gass. Dette er hovedårsaken til at vi snart kommer til å passere det punktet hvor det er for sent til å forhindre katastrofale klimaendringer. Likevel presser industrien frem 14 gigantiske kull-, gass- og oljeprosjekter som kommet til å legge til 20% ekstra til utslippene som allerede forårsaker klimaendringene.

Last ned rapporten her (PDF)

Rapporten «Point of No Return»

Rapporten viser hvor hyklerisk regjeringer oppfører seg. De har lovet å holde oppvarmingen til under 2 grader. Likevel presser de frem gigantprosjekter som kommer til å presse oppvarmingen forbi 3,5 og 4 grader, kasnkje mest sannsynlig 6 grader.