Statoil holder seg unna Barentshavet i år!

Nyhet - 30 januar, 2015
Gode nyheter på en fredagsettermiddag! Statoil har nettopp annonsert at de avlyser alle sine leteplaner i Barentshavet i år!

Nå ber vi Statoil om å avlyse Arktis en gang for alle!

Greenpeace International activists from eight countries scale and occupy Statoil contracted oil rig Transocean Spitsbergen to protest the company's plans to drill the northernmost well in the Norwegian Arctic at the Apollo Prospect of the Barents Sea, close to the Bear Island nature reserve.

Ifjor var vi på plass da Statoil prøvde seg på leteboring utenfor Bjørnøya i Barentshavet. Aktivistene våre okkuperte den Statoil-innleide riggen Transocean Spitzbergen i 48 timer og ble til slutt fjernet av Kystvakten etter en vellykket aksjon. Som om ikke det var nok parkerte vi Greenpeace-skipet Esperanza på stedet der riggen skulle bore, og dermed fikk vi utsatt Statoils arktisplaner med nye 48 timer.

I dag sier altså Statoil at de ikke vil møte oss til en ny runde i Barentshavet, og det er vi selvfølgelig kjempeglade for! Men selv om Statoil har lagt ambisjonene på is, er det mange andre som fortsatt drømmer om is full av oljesøl. Regjeringen har latt seg presse av oljebransjen til å åpne opp nye leteområder i Barentshavet i 23. konsesjonsrunde, lenger nord enn noen gang tidligere. Noen av blokkene ligger faktisk så langt nord at de ligger utenfor Norges økonomiske sone og innenfor Svalbard-sonen!

Dermed fortsetter kampen med uforminsket styrke! Vi har ikke tenkt å gi oss før oljeselskapene og regjeringen innser at de må la Arktis og Barentshavet ligge i fred!

Du kan støtte kampanjen for et vernet Arktis på www.savethearctic.org