Be Cola ta ansvar

Nyhet - 27 juni, 2017
Plastforurensing er en av våre største miljøtrusler. Hvert år havner opptil 12 millioner tonn plast i havet. Dette har katastrofale konsekvenser for livet i havet. Coca-Cola produserer 128 milliarder engangsflasker i året. Les våre tre krav til brusprodusenten her.

Ifølge ny forskning har over halvparten av verdens skilpadder og opptil 90 prosent av all sjøfugl plast i magen. Plasten ender også i annen sjømat og dermed på våre middagstallerkener.

Norge er i verdenstoppen når det gjelder pant og retur av plastflasker. Men dette hjelper lite når Coca-Cola på verdensbasis produserer opptil 128 milliarder engangsflasker i året og milliarder av disse ender opp i verdens elver og hav.

Løsninger

Vi i Greenpeace mener at Coca-Cola har ansvar for å hindre at plastflasker havner i naturen og for at vi forbruker mindre plast. Vi krever at Coca Cola iverksetter følgende tiltak:

1. Gjenbruke plastflaskene

Gjenbruk av all plastemballasje og utvikle leveringssystemer for gjenbruk.

2. Resirkulere

Sikre at all emballasjen lages av 100 % gjenvunnet materiale, er resirkulerbart eller nedbrytbart.

3. Åpenhet

Være åpen om mengden og typen plast de bruker, samt hvor mye som gjenbrukes og resirkuleres, slik at fremgangen kan måles.

Coca Cola trenger å høre dette fra så mange som mulig for at de skal handle. Derfor ber vi deg sende Coca Cola en e-post. Fyll inn kontaktinformasjonen din i skjemaet for å kreve at Coca Cola slutter å kvele havet med plast.

Les hele rapporten her.