Nå må Klima- og miljøministeren ta ansvar for havet

Nyhet - 4 april, 2017
Stortinget ba i dag regjeringen vurdere å innføre en midlertidig stopp i utvidelsen av bunntråling i Arktis. Nå må Vidar Helgesen høre på 220 000 mennesker verden over, som ber Norge beskytte sårbare områder i Arktis.

marint vern

I fjor vant vi en kjempeseier da en nesten samlet fiskeflåte var enige om at man ikke skal utvide bunntrålingen i Arktis. Siden den gang har vi jobbet for at Norge skal innføre dette som politikk, og nå har Vidar Helgesen muligheten til å gjøre nettopp det.

Vern Arktis for bunntråling!

Stortinget ba i dag regjeringen vurdere å innføre en midlertidig stopp i utvidelsen av bunntråling i Arktis. Nå må Vidar Helgesen høre på 220 000 mennesker verden over, som ber Norge beskytte sårbare områder i Arktis. Les mer her: http://bit.ly/2nAiSFH

Posted by Greenpeace Norge on 4. april 2017

 

 

I dag ba nemlig et flertall på Stortinget regjeringen om å vurdere å innføre en midlertidig stopp i utvidelsen av fisket med bunntrål i Arktis, frem til 2020. Da skal forvaltningsplanen for Barentshavet oppdateres og da forventer vi at Norge tar ansvar og permanent verner de sårbare havområdene i Arktis fra alle skadelige virksomheter, ikke bare bunntråling. Men frem til det er det viktig at de unike økosystemene på havets bunn, hvor man blant annet kan finne eksotiske dyr som sjøfjær, tas vare på. Og det gjøres best ved at Vidar Helgesen lytter til de 220 000 menneskene fra verden over som ber Norge ta ansvar for å verne disse områdene.

I tillegg må Helgesen ta ansvar for marint vern generelt. Stortinget ba i fjor regjeringen komme med en plan for marint vern, uten at Helgesen har levert dette så langt. Gjennom konvensjonen for biologisk mangfold har Norge forpliktet seg til å verne 10 prosent av våre havområder. På lengre sikt peker forskerne på at 30-40 prosent av havet må vernes for å ta vare på livet i havet.

Vil du hjelpe oss å ta vare på livet i havet? Støtt vårt arbeid for et sunt hav her.

Emner