Over 220 000 har bedt Norge verne Arktis, nå har Stortinget sjansen

Nyhet - 27 mars, 2017
I fjor vant vi en kjempeseier da vi ble enige med fiskerinæringa om å ikke utvide fisket i Arktis, nå har Stortinget sjansen til å verne disse områdene. 220 000 mennesker verden over forventer at Norge tar ansvar og beskytter unike havområder i Arktis.

marint vernt i arktis

At Arktis er et unikt sted er det ingen tvil om. Livet her er både sårbart og svært produktivt. Klimaendringene går dobbelt så fort i Arktis som i resten av verden, og truer dette sårbare livet. Over 220 000 mennesker verden har derfor bedt Norge verne livet i havet i nord, og denne uka skal Stortinget behandle et forslag fra KRF om marint vern i Arktis.

Med oss på laget for å beskytte det unike livet i Arktis har vi hele fiskerinæringa. I fjor gikk havfiskeflåten i Norge og Russland sammen med den europeiske sjømatindustrien i en historisk avtale for å bevare det marine miljøet i Arktis. Ingen nye områder rundt Svalbard og nordover i Arktis skal tråles før en grundig miljøkartlegging er gjort ble Greenpeace og fiskeindustrien enige om.

HURRA!!! Dette er en historisk seier! Hele fiskeindustrien sammen med matvareindustrien har gått sammen om å stanse all ny bunntråling i Arktis! http://bit.ly/22oCFXO

Posted by Greenpeace Norge on 25. mai 2016

 

- Nå forventer vi at Norge tar ansvar og verner sårbare havområder her hjemme. Om vi skal forvente at Brasil verner sin unike regnskog, må vi verne våre unike havområder. Som et minste minimum må Stortinget følge opp avtalen vår med fiskerinæringa, og innføre et moratorium på fiske i nye områder, sier Halvard Raavand, havrådgiver i Greenpeace Norge.

Her kan du gi oss din støtte, så vi kan fortsette å kjempe for det unike livet i Arktis.

 

Emner