Skriv under for en verden uten atomvåpen

Nyhet - 8 desember, 2017
Den 7. juli undertegnet 122 FN-land en avtale om å forby atomvåpen. Norge, Nord-Korea, USA og Russland var blant landene som ikke skrev under.

Atomvåpen er den største trusselen mot vår sikkerhet og eksistens. Den siste tiden har trusselen blitt mer alvorlig enn på mange år. En atomkrig vil få katastrofale følger for jorda og hele vår sivilisasjon.

Etter en lang og iherdig kampanje av vår partnerorganisasjon ICAN, den internasjonale koalisjonen mot atomvåpen, ble 122 land enige om en avtale for å forby atomvåpen den 7. juli i år. På søndag mottar ICAN Nobels fredspris for dette arbeidet. Gratulerer!

Norge har dessverre ikke skrevet under på forbudet mot atomvåpen. Derfor har vi lansert en underskriftskampanje sammen med ICAN, som skal overleveres til utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide etter jul.

Vær med og krev at Norge skriver under på den internasjonale avtalen mot atomvåpen.

Nå trenger vi din hjelp for å avskaffe disse våpnene for alltid >>> SKRIV UNDER HER

Atomvåpen er masseødeleggelsesvåpen som truer mennesker, samfunn og sivilisasjoner. De forurenser luft, jord og vann og den dødelige effekten sprer seg over nasjonalgrenser og nedarves til våre barn. Atomvåpen står klare for utskyting på et øyeblikks varsel 24 timer i døgnet, syv dager i uken, og utgjør en konstant trussel mot verdensfreden. 72 år etter Hiroshima finnes fortsatt rundt 15.000 atomvåpen i verden. Med Trump i Det hvite hus er situasjonen mer ustabil enn på lenge.

n0508051 - 5th AUGUST 2005 - Hiroshima, JAPANOn eve of 60th anniversary of the atomic bombing of Hiroshima, Greenpeace volunteers fly Peace Doves, bearing messages of peace,  "No More Hiroshima", "Yes to Peace", "No to Rokkasho" in Japanese as wellas in English, beside the A-Bomb Dome Memorial in Hiroshima, Japan. Greenpeace renewed their calls for peace and make this anniversary a message to world leaders to make real their commitments to nuclear disarmament, including the Japanese government to abandon plans to produce nuclear weapons usable materials. ©Greenpeace/ J.Sutton-Hibbert2005GREENPEACE HANDOUT - NO ARCHIVE - NO RESALE - OK FOR ONLINE REPRO

Det er nå viktigere enn noensinne at vi gjør alt vi kan for å eliminere atomvåpen, en gang for alle. Norge bør være en pådriver for en verden uten atomvåpen. Det er ikke gjort på en dag, men vi har ingen tid å miste. Skriv under og del underskriftskampanjen til utenriksministeren. Se og del gjerne også denne videoen som oppfordrer Norge til å skrive under på atomvåpenavtalen raskest mulig.

Søndag 10. desember er det fakkeltog i Oslo, og etterpå er det ICAN-fest på Rockefeller, fra kl 17 med gratis inngang. Vi håper å se deg der. 

 

Emner
Tags