Utrygg oljeindustri i nord

Nyhet - 28 juli, 2017
Greenpeace og Natur og Ungdom har i dag protestert foran oljeplattformen Goliat med Greenpeace-skipet Arctic Sunrise. Organisasjonene ønsker å sette fokus på den skandalefylte historien til Goliat, og mener plattformen er et godt eksempel på hvorfor regjeringen ikke bør åpne ny oljeutvinning i Arktis.

Barents Sea, NorwayGreenpeace og Natur og Ungdom protesterer ny oljeutvinning i Arktis, og peker på utallige problemer knyttet til Goliat-plattformen. Det er den første, og så langt eneste plattformen som produserer olje i Barentshavet. Politiet har etterforsket utslipp av miljøskadelige kjemikalier og ansatte ved riggen har krevd stanse i produksjonen ved riggen på grunn av frykt for en storulykke i Barentshavet.Greenpeace and Nature and Youth protests new Arctic oil exploration, pointing to numerous issues with the Goliath Platform. It's the first and only oil rig to produce oil in the Barents Sea, and it has a long track record of accidents such as emissions of environmental pollutants. Safety representatives in the crew have also demanded a shutdown in the production at the platform due to safety issues, and the fear of a big accident in the Barents Sea.Greenpeace-skipet Arctic Sunrise er denne sommeren i Norge for å protestere mot regjeringens tildelinger av nye oljelisenser i Arktis, gjennom 23. konsesjonsrunde. Sammen med gjester fra blant annet Natur og Ungdom besøkte i dag skipet oljeplattformen Goliat, som er den eneste plattformen som har produsert olje i Barentshavet.

 - Oljeindustrien hevder de har 40 års erfaring med oljeutvinning i Barentshavet, men sannheten er at de kun har halvannets års erfaring med produksjon ved Goliat-plattformen. Det har vært halvannet år med rekordmange uønskede hendelser og tilløp til ulykker, sier Halvard Haga Raavand, rådgiver i Greenpeace Norge, ombord på skipet.

Greenpeace og Natur og Ungdom ønsker å sette fokus på alle de negative historiene knyttet til Goliat, og viser til utslipp av miljøfarlige kjemikalier, budsjettsmellen på 20 milliarder i byggeprosessen, gjentatte uheldige sikkerhetshendelser ved plattformen, og frykt blant de ansatte for en storulykke i Barentshavet.

- Vi aksjonerte mot planene om å starte oljeutvinning i Barentshavet, og skandalehistoriene knyttet til Goliat viste at vi hadde rett. Nå krever vi at regjeringa trekker tilbake oljelisensene de delte ut i den forrige konsesjonsrunden, sier Ingrid Skjoldvær, leder i Natur og Ungdom, ombord på skipet.

Skriv under for å støtte klimasøksmålet her.