Folkemarkering for klima

Nyhet - 26 oktober, 2018
Regjeringens forslag til statsbudsjett sender Norge og verden inn i krise. Skal vi ha en sjanse til å redde klimaet, må det skje nå. Derfor harmiljøbevegelsen tatt initiativ til markeringer hver uke foran stortinget fram til Statsbudsjettet 2019 vedtas.

Skal vi ha en sjanse til å redde klimaet, må det skje nå. Foto: Monica Løvdahl Skal vi ha en sjanse til å redde klimaet, må det skje nå. Foto: Monica Løvdahl

Finn mer informasjon om kommende markeringer på Facebook.

Ifølge FNs klimapanel har vi 12 år på å halvere klimautslippene, men i regjeringas forslag til statsbudsjett legges det opp til bare 17.6 % kutt. Det sender oss på stø kurs mot katastrofe.

Kloden kan ikke vente på at noen andre tar grep. Vi trenger et klimakutt som monner – verdens hav forsures, naturen utryddes og korallrev forsvinner. Gjør vi ikke noe nå, vil millioner av mennesker havne på flukt.

Politikerne er også klar over dette, men har valgt ansvarsfraskrivelse. Derfor vil vi, sammen med en rekke organisasjoner, markere hva vi mener på Eidsvolls plass foran stortinget hver torsdag fra og med 25. oktober og frem til statsbudsjettet er vedtatt.

Og vi trenger DEG med på laget. Neste markering er torsdag 1. november klokka 08.00 til 09.00. Finn informasjon om arrangementene her, og inviter gjerne med deg vennene dine til arrangementene på Facebook, og hjelp oss å spre det i sosiale medier!

Bli med i fem, ti eller 60 minutter og vis regjeringa hva du mener idet de kommer på jobb. Vi stiller med varm drikke, restboller fra Too Good To Go, appeller og musikk. Det blir god stemning som passer alle fra null til 100 år.

Markeringene støttes av Framtiden i våre hender, Naturvernforbundet, Natur og Ungdom, Miljøagentene, Klimavalgalliansen, Sabima, KFUK-KFUM, Changemaker, Utviklingsfondet, Spire, Greenpeace, Besteforeldrenes klimaaksjon, WWF, Protect Our Winters Norge, RE:ACT, Nordic Ocean Watch, Stopp oljesponsing av norsk kulturliv og flere.