Truls Gulowsen forlater Greenpeace

Nyhet - 27 november, 2018
Etter 19 år som leder for Greenpeace Norge forlater Truls Gulowsen organisasjonen ved årsskiftet.

- Truls Gulowsen har stått i spissen for kamper som andre ikke har turt å ta, og har gjennom sitt sterke engasjement løftet klima- og miljøsaker på agendaen både i Norge og internasjonalt, sier Mads Christensen, generalsekretær for Greenpeace i Norden og takker Truls Gulowsen for innsatsen.

- Greenpeace er en fantastisk organisasjon, og når vi er på vårt beste er det ingenting som er mer slagkraftig, strategisk eller effektivt. Samtidig er det ingen grunn til å fortsette samme sted for alltid, sier Truls Gulowsen.

Gulowsen har vært med og formet Greenpeace Norge til å bli den sterke organisasjonen den er i dag. Han begynte å jobbe for Greenpeace i Oslo som klimafaglig rådgiver og eneste ansatte sommeren 1999 og ble i 2007 formelt leder for organisasjonen i Norge.

Noen av de viktigste sakene Gulowsen har jobbet med, er klimarettssaken mot den norske stat for åpning av oljeboring i Barentshavet, trekke Oljefondet ut av kullinvesteringer, få Statoil ut av oljesand, stanse ulovlig fiske i Barentshavet, kjempe mot regnskogsødeleggende palmeolje i norske produkter og opprettelsen av marine verneområder i Antarktis og andre steder. 

Greenpeace har i dag nesten 20 ansatte og 20.000 støttemedlemmer i Norge, og ser nå etter en ny leder som vil fortsette å styrke organisasjonen som en viktig miljøstemme i norsk offentlighet.

 

Spørsmål rettes til:

Aud Hegli Nordø, Kommunikasjonssjef