Aksjon mot boreskip på Shetland – krav til OSPAR om borestopp

Nyhet - 21 september, 2010
Klatrere fra Greenpeace etablerte seg i dag morges på ankerkjettingen til boreskipet Stena Carron utenfor Shetland. Boreskipet var på vei mot den svært omstridte dypvannsboringen på Lagavulin feltet i britisk sektor.

Klatrere fra Greenpeace på ankerkjettingen til boreskipet Stena Carron.

Feltet opereres av Chevron. Miljøkonsekvensutredningen og risikovurderingen av Chevrons boring på Lagavulin feltet ble utført lenge før Deepwater Horizon-ulykken i Mexicogulfen, og det er ikke tatt hensyn til lærdommene av katastrofen. Greenpeace har krevd at all nye offshore boringer må stanses, og at man må lage nye miljøkonsekvensutredninger hvor erfaringer fra Gulf-katastrofen må legges inn.

Europeiske miljøvernministre møtes gjennom OSPAR torsdag og fredag denne uken i Bergen, hvor et forslag om midlertidig forbud mot denne typen dypvannsboringer står på programmet. Greenpeace krever at ministrene tar sitt ansvar på alvor og benytter anledningen og stanser farlige dypvannsboringer inntil man har full kontroll over årsakene til ulykken og hvordan disse kan unngås i fremtiden. les siste fra kampanjen: http://www.gobeyondoil.org/