Nesten 500 millioner mennesker bruker Head & Shoulders, ifølge Procter & Gamble, selskapet som produserer anti-flasshampoen. Det er derimot ikke like renslig at selskapet gjør alle disse forbrukerne medskyldige i en gigantisk miljøskandale. Vi syns forbrukerne fortjener å vite hele sannheten om produktene de kjøper. Derfor har vi tatt på oss å lage en ny reklame for Head & Shoulders:

 

I dag avslører Greenpeace resultatet av 12 måneders etterforskning, som viser at selskapet Procter & Gamble kjøper palmeolje som fører til rasering av regnskogen i Indonesia. Det kan ikke utelukkes at de bidrar til skogbranner og ødeleggelse av leveområdene til orangutanger og den utrydningstruede sumatratigeren.

Hva betyr dette for deg? Jo, det betyr at hver gang du eller noen i din familie strekker seg etter Head & Shoulders-flaska, enten det er i dusjen eller i butikken, så gjør Procter & Gamble deg medskyldige i denne regnskogskandalen. 

Orangutang-massegrav
Våre undersøkelser viser at habitat for truede orangutanger ble rasert i plantasjer som Procter & Gamble får palmeolje fra. Et av selskapene, BW Plantation Group, knyttes til en orangutang-massegrav som ble funnet på grensen mellom deres palmeoljeplantasje og nasjonalparken Tanjung Puting.

I andre tilfeller har Greenpeace dokumentert pågående rasering av regnskog i områder vi vet at Procter & Gamble får palmeolje fra.

Hva kan vi gjøre?
Det er på tide at vi som forbrukere krever at Procter & Gamble tar ansvar.

Flere selskap har allerede kommet langt i å fjerne regnskogsrasering fra sine forsyningskjeder, blant annet Kellogg's, L'Oréal, Unilever og Nestlé. Verdens største palmeoljeleverandør, Wilmar International, ga også etter for forbrukerpress før jul, og forpliktet seg til en null-avskogingspolicy som sammen med Palm Oil Innovation Group skal sikre at palmeoljen produseres bærekraftig.

De siste 8 månedene har vi vært i forhandlinger med Procter & Gamble, uten at det har ført fram. Derfor mener vi det er på tide å gi beskjed til alle forbrukere om hva selskapet holder på med – kanskje det hjelper Procter & Gamble å innse at de bør få en mer framtidsrettet palmeoljepolicy.

Vi er nå i forhandlinger med flere norske selskaper som enda har en vei å gå, blant annet Freia og Nidar, som begge bruker skitten palmeolje. Vi håper forhandlingene fører fram, hvis ikke blir vi kanskje nødt til å hjelpe dem med markedsføringen også – så forbrukerne får hele sannheten!

Mer enn 200 000 miljøbevisste forbrukere verden over har alt signert vårt tiger-manifest for å kreve at selskapene fjerner skitten palmeolje fra sine produkter. Skriv under du også!

Her kan du lese hele rapporten vår: Procter & Gamble's dirty secret