I dag har Arctic Sunrise fått besøk av 30 engasjerte miljøvernere fra Natur og Ungdom (NU).

Greenpeaceskipet har tatt ferden til Lofoten for å støtte NU i deres kamp mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Natur og Ungdom trener på sivil ulydighet i vannet utenfor Lofoten

Ungdommen har vært med på båtaktiviteter i Greenpeaces RIBer og hoppet ut i det arktiske vannet kledd i våtdrakter, med flere skilt mot oljeboring. De har også fått en omvisning på skipet og lært mer om Greenpeace og diverse aksjoner.

Silje Lundberg, leder for Natur og Ungdom briefer medlemmene på dek av Arctic Sunrice.

Leder i Natur og Ungdom, Silje Lundberg, har gitt NU gjengen en innledning i sivil ulydighet på skipets helikopterdekk, og er glad for skipets besøk.

–Det er kjempebra at Greenpeace er her for å støtte oss. Det er viktig at miljøbevegelsen står samla, forteller Lundberg.

–Det aller viktigste for å verne områdene er å vise et folkelig engasjement mot oljeboring.

I morgen står det duket for folkefest i Kabelvåg der det vil være debatt, informasjonskampanjer og konsert med Kråkesølv.

Silje Lundberg i vannet utenfor Svolvær

Lundberg informerer om at det kommer flere miljøorganisasjoner: Naturvernforbundet, Bellona, Folkeaksjonen, Besteforeldreaksjonen og kanskje WWF.

Ina Bjørnrå i vannet

Ina Bjørnrå, tidligere Arktisrådgiver i Greenpeace og nåværende styremedlem i NU deltok også i dagens begivenheter. Hun er oppvokst i Harstad og opplever at de fleste unge i Nord-Norge er skeptiske til oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Hun er også veldig fornøyd med dagens opplevelse.

–Det er en styrke at man kan samarbeide, og jeg håper dette er begynnelsen på et nytt samarbeid mellom NU og Greenpeace, spesielt i kampen mot oljeboring i Nord.

Hun håper at skipsbesøket gir effekt, og inspirerer ungdommen videre i sitt miljøengasjement.