En rekke Hollywood-stjerner, blant annet Joaquin Phoenix, Gillian Anderson og Twilight-stjernene Kellan Lutz og Nikki Reed, har blitt med i kampen for å få slutt på regnskogsrasering fra palmeoljeproduksjon i Indonesia.

I dag lanserer Greenpeace en global kampanje for å redde Indonesias regnskog, og fjerne skitten palmeolje fra produktene vi bruker.

Palmeolje fins i nesten halvparten av alle produkter på en vanlig matbutikkhylle. Palmeolje er også hovedårsaken til at regnskogen i Indonesia forsvinner, og at den truede sumatratigeren er i ferd med å utryddes. I dag fins det færre enn 400 ville sumatratigre igjen.

I oktober kunne vi avsløre at størstedelen av regnskogen som ble rasert for palmeoljeplantasjer mellom 2009-2011, var tigerhabitat.

 Jeg har selv vært der og sett bulldoserne rulle inn, og jeg har sett ødeleggelsen med egne øyne. Men jeg kan ikke stoppe disse maskinene selv. Som skogsansvarlig for Greenpeace her i Norge kan jeg si at vi trenger stemmer fra hele verden.

Du kan hjelpe til med å stoppe dette.

Varemerker må finne ut hvor palmeoljen deres kommer fra, og garantere forbrukere verden over om at deres favorittprodukter ikke bidrar til at regnskogen raseres og tigrene utryddes.

Globalt press har allerede fått verdens største palmeoljeprodusent, Wilmar International, til å gå med på kravene om regnskogsfri palmeolje

Kjente merker som L'Oréal, Nestlé og Unilever (som eier merker som Dove og Ben & Jerry's) har fulgt etter, men vi trenger at mange flere store selskaper skjerper seg.

Krev regnskogsfri palmeolje nå!

 

Dr. Erika Bjureby leder arbeidet mot skitten palmeolje for Greenpeace i Norden.