Oslo/London, 11.07.2013: Fra grytidlig i dag morges har seks modige kvinner fra Greenpeace klatret oppover Vest-Europas høyeste bygning, det isfjell-inspirerte prestisjebygget Shard i London.

Aksjonen startet 0530 i dag morges

Aktivistene krever at Shell og andre oljeselskaper skal holde seg unna oljeboring i de sårbare områdene i Arktis. 

Bygget ligger midt imellom Shell sine hovedkontorer i London. På toppen er planen å folde ut et spesiallaget kunstverk mot oljeboring i Arktis.

- Aksjonen er en tydelig beskjed til alle oljeselskaper som vurderer å bore etter olje i Arktis: Hold dere unna! Arktisk oljeboring er svært risikabelt, klimaet tåler det ikke og det går på bekostning av de store naturverdiene som finnes i Arktis, sier Truls Gulowsen, leder for Greenpeace i Norge.

Klatrerne er slitne etter mer enn 12 timers hard klatring. Sjekk hjelmkameraene LIVE og send gjerne en oppmuntrende melding. Hittil i dag har over 50.000 uttrykt sin støtte: Takk!

Begivenheten er en del av Greenpeace sin globale Arktis-kampanje, og fikk i dag enorm oppmerksomhet, særlig i England, se blant annet BBC her og Guardian – der de sammenlikner klatringen med den enorme risikoen oljeselskapene er villige til å ta ved å bore i Arktis - og konkluderer omtrent som vi gjør.

NRK har også en en fin video som blant annet viser publikums reaksjoner, og god nettsak her.

Bilder og video finnes for nedlasting til media her

Kontakt for mer informasjon: Truls Gulowsen, 90107904

 

Følg oss på Facebook og Twitter for siste oppdateringer