Statoils stygge barnereklame ”skattejegerne” skapte store bølger da den ble lansert midt i Barne TV-tid før jul. Mange kritiserte selskapet for dårlig etisk dømmekraft, og kampanjen ble anmeldt til Forbrukerombudet av Framtiden i Våre Hender. Ombudet ga i dag Statoil medhold. Vedtaket vil bli anket, men Statoil planlegger visstnok å kjøre reklamen i dag.

Endelig har noen tatt seg tiden til å la den ”snille oljepappaen” fortelle hele historien om Statoils profittjakt og de langsiktige konsekvensene. Tusen takk til Aleksander Melli som har postet den på Youtube og latt oss dele den her. Dette er en reklamefilm som barn bør få se flere ganger.
Hjelp oss med å få Statoil på bedre tanker og ut av canadisk tjæresand.

Oppdatering

I dette brevet til Framtiden i våre hender kan du lese kjennelsen fra Forbrukerombudet. Der står det blandt annet at filmen bare har blitt vist på kveldstid. Vi stiller oss undrende til at Forbrukerombudet bare spurte Statoil nå den ble sendt på tv, og ikke tv-kanalene som sendte den. Vi har ihvertfall en helt annen oppfatning av når den ble sendt. Når på dagen var det du så den på tv?