Torsdag ettermiddag var det nøyaktiv to uker siden Arctic Sunrise ble bordet av væpnet russisk kystvakt. Hele mannskapet i tillegg til to frilans fotojournalister ble arrestert og er nå tiltalt for piratvirksomhet. Dette er en ekstrem tiltale mot aktivister som deltok i en fredelig aksjon mot oljeboring i Arktis!

Det har vært to hektiske uker, og veldig mange mennesker har og er involvert i å få alle 30 frigitt. Nå ber vi om at enda flere blir med, og inviterer til solidaritetsmarkeringer over hele verden.

I Oslo møtes vi utenfor Stortinget på lørdag kl 18 for å vise vår støtte til de som sitter i fengslet. Bli med du og!

Våre venner og kolleger som var ombord på skipet Arctic Sunrise da det ble bordet opplevde en massiv voldsbruk fra russisk kystvakt, og har nå sittet mer enn 2 uker på kalde, russiske fengselsceller. På toppen har de nå blitt tiltalt for piratvirksomhet, til tross for at president Putin selv har uttalt at de “åpenbart ikke” er pirater. Om det gjør deg like sint som meg, håper jeg du bruker litt tid på å tenke over hva du kan gjøre for å støtte aktivistene.

Solidaritetsmarkeringer er planlagt i over 80 byer i 50 land verden over. Organisasjoner som Human Rights Watch, Amnesty International og Friends of the Earth og mange flere har uttrykt sin støtte til de 30 i fengsel. Det samme har den tidligere fredsprisvinneren Adolfo Perez Esquivel.

Over en million mennesker har også vist sin støtte ved å sende brev til sin russiske ambassade. Om du ikke allerede har gjort det, gjør det!

Så sees vi på lørdag!