Indianerhøvdingen Francois Paulettes hjemtrakter i Canada er herjet av internasjonale oljeselskapers leting etter olje i tjæresand. Nå legger han ut på turné i Norge for å fortelle om konsekvensene av blant andre Statoils tjæresandaktiviteter for folk, dyr, natur og helse.

Det er kampanjen «Vi eier Statoil!», som er opprettet for å få Statoil til å trekke seg ut av tjæresand i Canada, som har invitert Francois Paulette med på opplysningstur. Bak turneen står WWF, Greenpeace, Samisk kirkeråd og Concerned Scientists. Turneen starter i Oslo onsdag 2. mai på Cinemateket med debattmøte og visning av den oppsiktsvekkende dokumentaren «Tipping point – the end of oil».

Sju byer, åpne møter
Både Statoil og representanter for Arbeiderpartiet er invitert til å delta i debattene over hele landet. I tillegg blir det fotoutstilling. Etter det første møtet i Oslo, reiser tjæresandmotstanderne videre til Bergen, Trondheim, Tromsø, Kautokeino og Karasjok før det hele avsluttes i Stavanger 14. mai. Dagen etter, 15. mai, skal Statoils generalforsamling stemme over forslaget om at selskapet må droppe sin tjæresandsatsing. Debattmøtene er åpne for alle! Møt opp, lær mer om hva som skjer med Statoil og tjæresanden i Canada! Finn et arrangement nær deg, og inviter med venner: https://www.facebook.com/VieierStatoil#!/VieierStatoil/events.

Vil du gjøre mer?
Greenpeace oppfordrer alle aksjonærer, store som små, til å støtte det norske grasrotopprøret mot Statoils tjæresand. Man kan enten stemme selv, eller gi oss fullmakt til å stemme på sine vegne. Fristen for å melde seg på er den 11. mai kl. 12.