Statoil rundlurt av Greenpeace

Nyhet - 1 desember, 2011
Statoil og 11 andre oljeselskaper skulle i dag i et møte i København med det grøndlandske Råstofdirektoratet, og snakke om mulig oljeboring i et 30 000 km2 stort område utenfor nordøst-Grønland, et område som er tettpakket med is det meste av året. Det de rundt 18 representantene fra oljenæringen ikke fikk med seg var at de gikk feil og havnet på et møte ledet av Greenpeace.

Representanter fra oljenæringen i møte hos Greenpeace

Representanter fra Statoil og 11 andre selskapene ble lurt inn på Greenpeace' alternative møte i etasjen under det offisielle møtet. Der fikk de servert kaffe, noe å bite i og en presentasjon om farene ved oljeboring i Arktis. Kun ved siste powerpoint-slide ble det røpet at de hadde gått i feil møte. Der sto det "Welcome to The Arctic -- Greenpeace"

- Risikoen ved oljeboring i arktiske farvann, både miljømessige og økonomiske, er sterkt undervurdert av oljeselskaper - det er vår jobb og sørge for at de får den nødvendige informasjonen, sier Truls Gulowsen, leder for Greenpeace i Norge

Oljesøl på rød løperGreenpeace ønsker oljeindustrien velkommen


Utenfor bygget der møtet skulle være hadde Greenpeace stilt opp med bannere og en oljeflekket rød løper. Greenpeace hadde leid lokalet i etasjen under det egentlige møtet som IT-selskapet NDNS, kort for No Drill No Spill, og oljebransjen tok veien til vårt møte.

Fremtidens energimuligheter ligger i fornybar energi, ikke i dyr og risikofylt arktisk olje, sier Gulowsen.

Norske Stig Morten Knutsen som representerer grønlandske Nunaoil lot seg også lure med inn på Greenpeace-foredraget

Emner