Jeg tror kanskje jeg ligner en del på deg som leser dette; jeg kildesorterer… litt, kaster tyggisen min i søppelkassa og jeg er overbevist om at global oppvarming er menneskeskapt. Jeg nikker bekreftende når jeg hører Jens Stoltenberg snakke om å kutte i utslipp, og så bytter jeg kanal når det blir for "heavy."

Det siste året har jeg tenkt mye på at jeg vil jobbe med å gjøre verden til et bedre sted å være, uten å ha lagt noe særlig mer i det enn at beskyttelse av dyr og miljø, det er to saker jeg mener er viktig. Så jeg sendte en ivrig søknad til lederen i Greenpeace og bød meg fram med min journalistikkutdannelse og miljøinteresse. Noen uker senere sto jeg der, ”neck deep” i døde hvaler, presidenter fra Kiribati og FNs klimakonvensjon. Kollegaene mine snakket med flammende engasjement om seismikk, tjæresand og oljefond. Jeg nikket og smilte, og scannet rommet etter nærmeste nødutgang.

Nå er jeg her på fjerde uken, og jeg har oppdaget noe fantastisk. Jeg er ikke alene. Greenpeace har nesten 20.000 følgere på Facebook, flere av dem kjenner jeg fra før, og de er helt vanlige folk som er sånn ganske opptatt av miljø. Greenpeace er ikke og bør ikke være en organisasjon for spesielt interesserte, så nå har jeg tatt på meg oppgaven med å være stemmen til de ”ganske miljøinteresserte,” i håp om å gjøre dere veldig miljøinteresserte.

Så, hvis du ikke vet hva seismikk er, men du syns det er trist med døde hvaler så er dette Greenpeace-bloggen for deg.

- Ylva -