Ny rekordmåling av sjøisen for åttende år på rad.

I år er utbredelsen av sjøisen på det sjette laveste nivået noensinne. Rekorden ble satt i 2012 og alle de laveste noteringene har blitt satt de siste åtte årene. Issmeltingen fører til reduserte leveområder for dyrelivet i Arktis og er en klar indikator på at kloden er i ferd med å bli varmere og varmere. I år var den arktiske sjøisen på sitt laveste på 5.01 millioner kvadratkilometer i total utstrekning. Den smeltende isen har ført til at temperaturene i blant annet Nordishav har steget med 3-5 grader fra normalen i år, ifølge NSIDC.

Ismålingene viser at klimaforskerne har hatt rett hele tiden, CO2-utslippene våre fører til at jorda blir varmere og at polisene smelter. Oljeindustrien har en stor del av skylda for dette, og det er derfor vi i Greenpeace i flere år har forsøkt å stanse oljeletingen i Arktis med aksjonen Save the Arctic. 6 millioner mennesker verden over har allerede signert oppropet, og nå trenger vi deg også. Signer her for å støtte oss i kampen mot oljeselskapene.  

Det er på tide å la oljen ligge og heller se mot andre energiløsninger. Sol, vind og vann er energikilder for fremtiden, og nå viser en ny rapport at vind – og solkraft er blitt selvforsynende i flere deler av USA. Det er ingen vits i å tviholde på olje og kull når vi ser resultater som dette.

Et annet viktig punkt er matproduksjonen, nærmere bestemt animalsk matproduksjon. Den står nemlig for hele 18% av de menneskeskapte CO2-utslippene, og overgår dermed utslippene til hele verdens person- og godstransport. Greenpeace støtter en grønn livsstil med mindre kjøtt, egg og melk og mer planteprodukter. Hvis alle gjør litt vil det bety mye for miljøet.