Miljøbevegelsen trengs mer enn noensinne!

Nyhet - 13 september, 2017
Jeg hadde håpet å kunne skrive en mer jublende blogg i dag, men det ble ikke helt sånn.Til tross for den historiske oppmerksomheten rundt miljøproblemene knyttet til ny oljeleting, at miljøpartiene gjorde et godt valg og at fossilpartiene gikk tilbake, ble dessverre ikke årets Stortingsvalg et så stort miljøvalg som jeg hadde håpet på.

Mitt naive håp var at miljøfokuset skulle gitt oss en mye større økning i "miljøblokka" i norsk politikk enn vi fikk. Men løpet er ikke kjørt. Miljøpartiene KrF og Venstre endte heldigvis på vippen. Selv om de ble små, har de nå en stor mulighet og et enormt ansvar for å sikre best mulig miljøpolitikk. Vi må hjelpe dem så godt vi kan, og stille høye krav. Miljøet tåler ikke svake kompromisser. 

Valgresultatet understreker at behovet for en sterkere miljøbevegelse er større enn noen gang. Vår alles innsats vil være helt avgjørende for å holde miljøsaken i fokus de nærmeste årene. Mens klimakrisen  kommer stadig nærmere er det viktigere enn noensinne at det finnes noen som holder politikerne i tøylene. Det er et ansvar vi tar på største alvor.

Bjørnøya in Norwegian means Bear Island, but it's rare to catch sight a polar bear there. The island is in the northern sector of the Barents sea inbetween Svalbard and the Norwegian mainland. The Arctic island is an important habitat for seabirds, particularly guillemots who use its steep cliffs for raising their young and feed in waters made more fertile by the dynamics of nearby ocean currents.

Første milepæl i kampen mot ny oljeleting blir når vi og Natur og Ungdom tar staten til retten i november. En seier i retten kan tvinge politikerne til å respektere Grunnlovens miljøparagraf, som skal sikre et levelig klima for oss og kommende generasjoner. Klimarettssaken kan bli helt avgjørende for det videre klimaarbeidet, både i Norge og andre steder.

Aldri har arbeidet for å stille politikerne til ansvar vært viktigere.

Vil du bli støttemedlem, eller verve en venn for Greenpeace, kan du sende “Greenpeace” på SMS til 2474. Da støtter du kampen for å beskytte vår fantastiske planet og det mangfoldige livet på den med 150 kroner i måneden.

Det skuffende valgresultatet kan lede til sinne, fortvilelse og en følelse av maktesløshet. Det er lov, jeg kjenner også på disse følelsene i dag. Men fordi miljøkampen nå trengs enda mer, er tilbakeslaget også motivasjon til å stå på enda hardere. Vi vil fortsette kampen mot ny oljeleting i sårbare områder, sikre et fossilfritt oljefond, kreve at norske politikere tar lederskap for å løse plastproblemet og iverksetter tiltak for å skape de 100.000 nye klimajobbene Norge trenger.

Regjeringen Solberg fortsetter sannsynligvis i en eller annen form, men de er forpliktet til å ta hensyn til at miljø har blitt en viktig sak - for folk flest. Politikerne kan ikke ignorere de store klima- og miljøproblemene Norge og verden står står overfor. Vi skal sørge for at vår tids viktigste saker ikke avfeies, men havner på den politiske agendaen.

Takk for at du er på laget og for at du brukte stemmen din! Takk for alt du har gjort for å løfte klimasaken frem i lyset. Tusen takk for at du er med oss videre i kampen!

 

Mvh Truls Gulowsen