Julegave! USA og Canada har akkurat vernet sine arktiske havområder mot oljeboring! Det viser at de millionene av menneskene verden rundt som har kjempet for å beskytte Arktis kan få til de utroligste ting – og at sunn fornuft kan vinne til slutt.

Nyheten om at Obama og den canadiske presidenten Justin Trudeau nå har stengt sine deler av Arktis for all ny oljeleting, av hensyn til klima, økonomi og dyreliv. er et gjennombrudd for arbeidet med å beskytte Arktis, og enorm motivasjon for alle oss som har jobbet for å beskytte Arktis. Amerikanske medier melder også at det ikke er sikkert at dette vedtaket kan endres uten videre av Trump når han kommer inn som president i januar.

Dette lederskapet fra Obama og Trudeau gjør oss også enda sikrere på at det er nødvendig, fornuftig og mulig å stoppe oljerushet mot nord også i Norge. Kan USA og Canada, kan selvsagt også «miljønasjonen Norge».

I Norge har vi sammen med Natur og Ungdom valgt å gå rettens vei for å stoppe de planlagte, grunnlovsstridige oljeboringene i Arktis neste år. Rettssaken kommer opp i løpet av 2017. Gi din signatur som bevis i klimasøksmålet du også >> http://bit.ly/2hqb1IB

 God Jul og Godt Nytt År! Støtt gjerne vårt arbeid her