Borneo brenner for Unilever

Nyhet - 22 april, 2008
Den 21. april lanserte Greenpeace rapporten 'How Unilever's suppliers are Burning Up Borneo'.

De indonesiske skogene, hjem til både orangutanger og lokalbefolkning, er truet av selskaper som utvinner palmeolje.

Rapporten viser hvordan noen av Unilevers hovedleverandører av palmeolje - blant dem Sinar Mas, Wilmar, Sime Darby og IOI - ødelegger skog og sumpområder i Kalimantan, som ligger i den indonesiske delen av Borneo, for å kunne produsere palmeolje.

Les rapporten her

Unilever står bak produkter som Dove og andre kjente merkevarer.

Dette er dårlige nyheter for de millionene med mennesker og dyrearter som er avhengige av disse områdene for å overleve. Det vil også være meget skadelig for det globale klimaet.

I Storbritannia, ved Unilever fabrikken i Port Sunlight, stoppet 60 Greenpeace-aktivister produksjonen av varer, mens ansatte i Unilevers hovedkontor i London ble møtt av aktivister utkledd som orangutanger.

Ved Unilevers hovedkvarter i Rotterdam, klatret seks aktivister opp på bygningen og hang et banner med påskriften "Unilever, Don't Destroy the Forests". I Roma hindret 10 aktivister (også de utkledd som orangutanger) ansatte fra å komme inn i det italienske hovedkvarteret, og delte ut flyers til forbipasserende.Unilever er en av verdens største forbrukere av palmeolje, og har derfor en stor mulighet til å påvirke måten oljen fremskaffes og produseres på.

Mer bakgrunnsinformasjon om saken (på engelsk)
Signer et åpent brev til Unilever