Greenpeace okkuperer tredje tjæresand- anlegg på tre uker

<p style="text-align: right"><img src="/norway/Global/norway/p2/other/binaries/2009/ts-10052009-headline.jpg" width="430" height="287" alt="(C) Greenpeace/Jiri Rezac" style=";padding-top: 8px; padding-right: 0px; padding-bottom: 5px; padding-left: 0px...

Nyhet - 5 oktober, 2009
Greenpeace okkuperte i helgen Shells tjæresandanlegg i Alberta, Canada. Det er tredje gang på tre uker at tjæresandinstallasjoner blokkeres i protest mot denne ekstremt skitne industrien, som også Statoil har investert i.

Aktister okkuperer en skorstein ved Shell Scotford oppgraderingsanlegg i Alberta, Canada. Aktivister klatret opp på anlegget som er under oppgradering. Flere er anholdt.

Greenpeace-aktivister fra hele verden okkuperte Shells oppgraderingsanlegg midt i det mange kaller ”Kreftalléen”, for å få fram hvor destruktivt det er å utvinne olje fra tjæresand.

- Dette er et globalt SOS til klimamøtet i København, hvor vi trenger ledere som tør å gå opp nye grønne veier og stanse tjæresand, sier Melina Laboucan-Massimo fra Greenpeace i Canada.

- I Norge er det nå bare FrP og Arbeiderpartiet som ser mellom fingrene med at Statoil er med på dette forhåndssalget av vår fremtid som tjæresand betyr, sier Truls Gulowsen, leder for Greenpeace i Norge.

Aksjon III kom kun få dager etter at Greenpeace sørget for blokkering av lastebåndet på et prosessanlegg eid av canadiske Suncor, og to uker etter nedstenging av et Shell-anlegg midt i tjæresandområdet.

Resultatene fra denne ukens klimaforhandlinger i Bangkok viser at politikerne fortsatt ikke tar klimaproblemet på alvor. Greenpeace vil derfor fortsette å konfrontere olje, kull og tjæresand både i Norge og andre steder. 

 

Bilder og video på media release

Se livestream på våre internasjonale sider