Gulf-katastrofen fortsetter

Nyhet - 28 juni, 2010
Oljeutslippet i Mexicogulfen har nå vart i over to måneder. Verken BP, amerikanske myndigheter er ennå i nærheten av å ha kontroll, og miljøskadene er enorme.

Pelikaner som venter på oljesanering.

Til tross for denne situasjonen, som har understreket at selv de mest erfarne selskapene i hele oljeindustrien ikke er i stand til å holde sine egne miljøløfter, har Norge utlyst 94 nye oljeblokker for leteboring.

Flere av disse er i svært sårbare områder nær Lofoten, på svært dypt vann, i gyteområder og opp mot iskanten.

Galskapen stopper ikke her. Den britiske oljemyggen Cairn Energy har nettopp fått tillatelse til å letebore etter olje i Baffinbukten utenfor Grønland, i et arktisk og ekstremt sårbart miljø.

Sveriges regjering leier ut sin egen isbryter for å hjelpe amerikanske selskaper med å lete etter olje i samme område. Når skal politikerne lære? Når skal de ta virkeligheten på alvor?

Greenpeace har vært på plass i Mexicogulfen siden ulykken, og gjør vårt for at sannheten om ulykken og prisen for oljeavhengighet ikke skal kunne holdes hemmelig.

Tiden for billig olje er over. Verken havmiljøet eller det globale klimaet tåler at vi utvinner de siste oljerestene, enten de er på dypt vann, i Lofoten, i Arktis eller i kanadisk tjæresand. Midt i alt det vonde gir utslippet en anledning til å tenke nytt.

Les alt om Deepwater Horizon

Lofoten, Deepwater Horizon og BP’s løgner

Emner